Eiking fra Bergen CK fikk det tøft i norgescupavslutningen i Halden i dag. Han ledet cupen etter seier både i Bergen og Trondheim, men på annenplass lurte Sondre Holst Enger og Team Plussbank.

Eiking hadde fint lite å stille opp med mot Team Plussbank, som fraktet Enger opp i perfekt posisjon foran spurten. Dermed måtte BCK-rytteren nøye seg med en femteplass på det 160 km lange rittet. Det var 18-åringen tross alt fornøyd med.

— Jeg hadde sett for meg at det kom til å gå verre, fordi jeg ikke er noen spurter, så jeg er godt fornøyd med å komme såpass langt oppe, sier Eiking.

Totalt i norgescupen endte 18-åringen på en imponerende tredjeplass. Den bragden har han klart så å si på egen hånd, uten et sterkt lag rundt seg.

- De to foran meg i sammendraget hadde sterke lag som hjalp dem hele veien. Det er det som er forskjellen, sier Eiking.

Trener i Bergen CK, Olav Byrkjeland hadde håpet at Eiking fortsatt tronet øverst på norgescup-listen etter dagens ritt, men innrømmer at oppgaven var formidabel.

Til Joker

— Når han stiller opp mer eller mindre alene mot sterke lag blir det vanskelig. Totalt sett er det helt fantastisk hva Odd Christian har fått til denne sesongen.

Fra neste sesong blir Eiking en del av kontinentallaget Joker Merida.

— Da blir det andre boller. Jeg må nok regne med å gå litt i lære, men jeg tror også jeg vil få noen sjanser, sier Eiking, som tidligere denne måneden ble tatt ut i Norges VM-tropp for U23. — Det er spesielt imponerende at han fikk komme til VM som klubbrytter uten å ha vært på landslaget tidligere i sesongen, sier Byrkjeland.

Full kontroll

BCK-rytter Henrik Sandal er også tatt ut i VM-troppen, i juniorklassen. I går sikret han sammenlagtseieren i juniorklassen i norgescupen med en tredjeplass i Halden.

— Henrik hadde full kontroll gjennom hele rittet. De to som kom foran ham i mål, lå bak ham i sammendraget, så det ble ikke så mye spenning, sier Byrkjeland.

I kvinneklassen endte BCKs Vita Heine på en tredjeplass sammenlagt i norgescupen, uten å stille til start i Halden. Hun syklet i stedet ritt i Irland.