Chris Froome var nok en gang sterkest blant sammenlagtfavorittene på lørdagens Tour de France-etappe og kom i mål hårfint foran sin hovedkonkurrent Nairo Quintana.

Så sterk har Chris Froome vært i starten av Tour de France, at spekulasjoner om hvorvidt briten kan være ren har oppstått.

Her poserer Chris Froome med den gule trøyen etter etappen.
REUTERS

Froome har måttet svare på gjentatte kritiske spørsmål fra journalister, og på lørdagens etappe kom en svært ubehagelig episode for Sky-rytteren.— Det var en stor skuffelse på veien i dag. Noen tilskuere kastet en kopp med urin på meg og skrek «doper». Det er forkastelig, helt forkastelig, og ikke i idrettens ånd. Slikt gjør man ikke, sier Froome i et intervju vist på TV 2. — Vi jobber ekstremt hardt for å gjøre det vi gjør, og at noen gjør det er ekstremt respektløst og uheldig, fortsetter han.

Til angrep på media

Tidligere i Tour de France publiserte en fransk lege en video av Froomes seier opp til Mont Ventoux i 2013. Det var meningen at denne videoen skulle kaste et mistenkelighetens søkelys på Froome.

Sykkellegenden Laurent Jalabert skal også ha beskrevet Froomes prestasjoner som mistenkelige i sin rolle som ekspert for fransk TV.

Froomes hjelperytter Richie Porte har også fått merke at deler av sykkelpublikummet hater Sky-laget. Australieren har på flere tidspunkt blitt hetset under rittet.

Nå tar Froome et oppgjør med sykkelpressen.

— Noe av journalistikken har ikke vært profesjonell. Det er det som har ledet til denne hendelsen, sier Froome.

- Har begeret rent over for deg nå?

— Ja. Ingen fortjener slik behandling, sier Froome, som fremstod som irritert og bestemt, men behersket i intervjuet.

— De blir rett og slett mobbet

I TV 2s studio reagerte norske sykkeleksperter kraftig på urinkastingen.

— De blir rett og slett mobbet, sier kommentator Christian Paasche.

Froome kom i mål som nummer 20 på lørdagens etappe. Han leder sammenlagt med tre minutter og ti sekunder på Nairo Quintana fra Movistar-laget, og ligger dermed svært godt an til å vinne Tour de France for andre gang.