STAVANGER (Aftenbladet): Alexander Kristoff gleder seg til et hardt VM-løp, selv om mesterskapet neste år er mer skreddersydd for ham. Da kan han også velge Spania Rundt som oppkjøring.

— Normalt er VM-løypa i Ponferrada for hard for meg, med over 4000 høydemeter. Men bevares, formen er bra og jeg skal gjøre et helhjertet forsøk. Dessuten tror jeg vi har et sterkt lag nå. Både Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug har bekreftet god form, sier Kristoff til Aftenbladet.

Spinninginstruktør

Denne helgen hadde han en av sine få frihelger i sesongen. Den ble brukt til sitt eget utdrikningslag før bryllupet med Maren Kommedal 4. oktober.

Det innebar blant annet at han stilte opp som spinningsinstruktør.

— Det gikk egentlig ganske greit, men noen pinlige kommentarer blir det jo, innrømmer Storhaug-ekspressen.

Kan droppe Tour de France

Hans neste oppgaver er to ritt i Canada, fredag og søndag.

— Det var ikke så mange ritt å velge i, de fleste andre er jo opptatt med Spania Rundt (Vuelta a España). Det er nok en bedre oppkjøring til VM enn en transatlantisk reise til Canada. Derfor kommer jeg også til å vurdere å stille opp i Spania Rundt neste år. Da er det VM i USA og en løype som passer meg bra. Men det kan jo bety at jeg må droppe Tour de France. Så den avgjørelsen tas ikke ennå, forsikrer han.

Ulike strategier

Under presentasjonen av VM-laget sa sportssjef Hans Falk følgende om den norske taktikken i VM:

— Vi har en OL-medaljør (Kristoff) og en VM-medaljør (Boasson Hagen). Det er ryttere med voldsom kjørestyrke og kapasitet. Dette laget gir oss alternativer. Blir det kjørt tøft fra start er Boasson Hagen og Nordhaug begge veldig gode å ha. Vi vet at noen nasjoner har gode sprintere de vil kjøre for. Det er ingen klatreetappe, men den er veldig tøff, sier sportssjef Falk.

Landslagssjef Stig Kristiansen legger til:

— Kristoff er avhengig av en annen strategi enn de to andre. Jeg tror land som Frankrike og Tyskland vil ønske et samlet felt til mål. Det er ikke alle land som har offentliggjort sine uttak ennå, men vi har indikasjoner på at John Degenkolb (Tyskland) og Nacer Bouhanni (Frankrike) er ryttere det vil satses på. Det er lag som da vil kjøre på samme måte som det Kristoff ønsker, sier landslagssjefen.