Movistar-rytteren mistet sammenlagtledelsen i treukersrittet da han veltet på tirsdagens tempoetappe. Under onsdagens etappe gikk colombianeren nok en gang i asfalten, og 24-åringen ble tvunget til å trekke seg fra rittet.

En stor gruppe ryttere gikk i bakken drøyt 20 kilometer ut i den 11. etappen, og blant de uheldige var Quintana. Årets Giro d'Italia-vinner ble kjørt direkte til sykehus med smerter i skulderen.

— Quintana hadde smerter i sin høyre skulder og ble fraktet til sykehuset for å se om det kan være snakk om et brudd, sier Movistar i en pressemelding.

Klatrespesialisten hadde den røde ledertrøyen i rittet så sent som tirsdag, men etter fallet på tempoetappen tapte han nesten fire minutter til Alberto Contador.

Italienske Fabio Aru vant etappen

På den siste stigningen kjørte Aru fra gruppen med flere favoritter og sikret seg seieren med seks sekunders margin på Alejandro Valverde. Sammenlagt leder fortsatt Alberto Contador med 20 sekunder på Valverde.

Chris Froome slet tidlig på den siste stigningen mot mål i Santuario da San Miguel da Aralar, men briten kjempet innbitt og fullførte etappen sammen med de øvrige sammenlagtkanonene. Fjorårets Tour de France-mester ligger på fjerdeplass og er 1.21 minutt bak Contador. (©NTB)