• Det er ikke noe annet enn sykkelrytter jeg har lyst til å bli, sier Blikra til Aftenbladet.

Før starten på onsdagens SSK-cup fikk Erlend Blikra det synlige beviset på at han fra helgen av skal representere Team Coop Øster hus. 19-åringen har signert en avtale med det lokale kontinentallaget og tar steget opp i seniorklassen. Tross det åpenbare talentet lå det ingen selvfølge i nettopp det.

LES OGSÅ:

Stort talent

For to år siden ble Erlend Blikra regnet som et av verdens største sykkeltalent. Han vant flere tunge internasjonale seirer inkludert ungdoms-OL og så ut som en fremtidig proffrytter. Men det var før en muskelskade ødela hele fjorårssesongen for Stavanger-gutten. At han nå likevel blir en del av Team Coop Øster Hus, sier mye om hvilket potensial som bor i 19-åringen.

  • Han har slitt med en kompleks og komplisert skade i muskulaturen. Det har hemmet ham veldig, men nå har vi fått det under kontroll. Potensialet er såpass stort at vi velger å gi ham en sjanse. Vi skal matche ham forsiktig, så får vi se hvordan han responderer på treningen, forklarer Stein Ørn.

Suksesstreneren, som er mest kjent for sin heldige hånd med Alexander Kristoff, kommer til å ha den overordnede kontrollen over treningsprogrammet til Erlend Blikra.

LES OGSÅ:

Spennende type

19-åringen omtales gjerne som en typisk klassikerrytter – med egenskaper i spurten som gjør han til en vinnerkandidat hver gang han stiller til start. I tillegg til å være eksplosiv er han også taktisk klok.

  • Det er motiverende å få sjansen i Team Coop Øster Hus. Jeg kunne ikke trene i fjor på grunn av skaden og det var selvfølgelig veldig kjipt. Men jeg vurderte aldri å gi meg. Nå vil jeg vil sykle noen løp, trene godt og finne tilbake til den gode følelsen, sier Blikra.