— Han kan bli så god han vil. Han har det meste, sier landslagsleder Kai Lexberg til Aftenbladet.

Før fellesstarten i junior-VM i spanske Ponferrada lørdag formiddag var Erlend Blikra Norges fremste medaljehåp. Dessverre for Stavanger-gutten sørget en betennelse i muskulaturen for å gjøre det 127,4 kilometer lange rittet til en vond opplevelse. Til slutt endte han over fire minutter bak vinneren på en 64. plass.

— Jeg har slitt med kroppen hele uken og har tatt det rolig de siste dagene. Allerede på den første runden kjente jeg at jeg hadde vanvittig dårlige bein. Jeg slet faktisk med å komme meg gjennom rittet , men satt i god posisjon på den siste runden. Da øynet jeg muligheten. Men mot slutten fikk jeg sykt med kramper. Det var sjanseløst, forklarer Blikra.

Ligner på Kristoff

Han kan trøste seg med at det kommer flere sjanser. Bare 17 år gammel regnes Blikra som et supertalent. Førsteårsjunioren var rangert som nummer fem i verden før VM og vil helt sikkert slå tilbake etter nedturen i Spania. Han omtales som en spurter og en typisk klassikerrytter. Tenk Flandern Rundt, Paris-Roubaix. Men det er mange år fram i tid. Først skal han hvile.

— Det er helt sinnssykt godt at sesongen er over nå. Det blir bra med en liten pause, sier Blikra og smiler.

På hjemmebane er han en del av den gode treningskulturen i Stavanger SK. Han forteller at det betyr ekstremt mye å se Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm lykkes på høyeste nivå, og at han synes det er stort å få trene med dem innimellom. Neste år håper Blikra å få til enda flere turer med sine mer meritterte klubbkamerater.

— Jeg får litt hjelp av Stein Ørn også, selv om han ikke trener meg. Det er inspirerende å se hva de andre får til. Jeg er glad for å sykle i et så godt miljø, sier 17-åringen.

Sterk sesong

Landslagsleder Kai Lexberg nøler ikke når han får spørsmål fra Aftenbladet om Erlend Blikra har det som skal til for å lykkes.

— Utvilsomt. Du kan ofte se sånne ting tidlig. Det er langt fram til å bli en god seniorrytter, men resultatene hans denne sesongen er imponerende, sier Lexberg – og trekker spesielt fram etappeseieren i Fredsrittet (Tsjekkia) og sammenlagtseieren i etapperittet Trophèe Centre Morbiha som høydepunkter for Blikras del.

Øyvind Skog fra Tromsø ble beste nordmann på fellesstarten i junior-VM. Han syklet inn til en 38. plass. Jonas Bokeloh fra Tyskland ble verdensmester.