Sammenlagtleder Chris Froome holdt unna mot alle angrep på den gule trøya i Tour de France, selv om han måtte klare seg alene på søndagens etappe.

For Froome, som med en enorm innsats sikret seg den gule trøya lørdag, startet søndagens etappe på uheldig vis. På den meget tøffe etappen måtte han se at hjelperytterne hans fra Team Sky ikke klarte å følge ham da feltet sprakk opp. I tet lå han dermed uten hjelp, mens flere av de andre lagene hadde flere ryttere samlet samme sted.

— I dag hadde vi en av våre beste dager i touren. I dag hadde vi en av våre tøffeste, sier Sky-sjef Dave Brailsford til aftenposten.no etter etappen.

Vi fulgte dagens etappe her -sjekk alle fakta her: 9. etappen

De andre lagene med sammenlagthåp, ledet av Saxo-Tinkoff og Movistar, forsøkte å utnytte Froomes ensomme posisjon. Men Froome holdt unna, mens Edvald Boasson Hagen og de andre Sky-rytterne forgjeves forsøkte å hente inn gruppen hvor lagkapteinen satt.

Mange angrep

Men ingen av de andre sammenlagtkandidatene i Froomes gruppe klarte å riste av seg briten. Alejandro Valverde, Alberto Contador og Cadel Evans var noen av utfordrerne som gjerne skulle klart å legge Froome bak seg. Men uten å lykkes.

Fra den siste, harde stigningen var det utforkjøring ned til mål. Der hadde danske Jacob Fuglsang og irske Daniel Martin hadde da skaffet seg et forsprang ned til gruppa med sammenlagtfavorittene. En ledelse de ikke ga fra seg. I spurten var Garmin-rytter Martin sterkest, og han rullet triumferende over målstreken to meter foran dansken.