Årets Tour de France har før den sjuende etappen bare bydd på én ordentlig massespurt. André Greipel var sterkest på den femte etappen etter at Alexander Kristoff åpnet spurten med 300 meter igjen.

Der det foran treukersrittet nærmest var opplest og vedtatt at Kristoff skulle triumfere minst en gang i årets Tour, gjaldt det samme for Mark Cavendish. Foreløpig står begge uten seier.

Følg den sjuende etappen direkte her.

Totalt denne sesongen har de 31 seirer, men i Tour de France er det Greipel som har stjålet showet. Tyskeren vant også den andre etappen der Cavendish ble tvunget ut i vinden for tidlig.

— Vi ser fortsatt tilbake til den andre etappen. En seier gjør at pistolen mot hodet forsvinner, og det hadde vært enklere om han hadde vunnet der, sier Rolf Aldag, som er Etixx-Quick Steps sports- og utviklingsmanager, til VeloNews etter den sjette etappen.

HARD MEDFART: Mark Cavendish ligger skadet på bakken etter veltet like før mål i Harrogate i fjorårets Tour de France.
AP Photo/Fred Mons, Pool/NTB scanpix

Den tyske sjefen understreker at det ikke er spurtkanonens ferdigheter det står på. Briten har 25 etappeseirer i Tour de France der hans to siste kom tilbake i 2013 etter at han krasjet ut av rittet på den første etappen i fjor.— Han er like god som han var før. Wattverdiene han leverer er gode. Vi så også i oppkjøringen til Touren at han er i form og sterk, forklarer Aldag.

Fredag er en ny mulighet for det belgiske laget. Det blir dog uten Tony Martin i den gule ledertrøyen da tempohesten torsdag veltet innenfor den siste kilometeren og brakk kragebeniet. Likevel har de ett av feltets klart beste opptrekk.

I den slake stigningen opp mot målstreken i Fougères vil briten få hjelp av Mark Renshaw, Matteo Trentin, verdensmester Michal Kwiatkowski og torsdagens vinner Zdenek Stybar i kampen mot Kristoff, Greipel, Peter Sagan, John Degenkolb og de andre gladiatorene i feltet.

Forventet målgang på fredagens etappe er rundt klokken 17:30. Her følger du spenningen og den potensielle norske suksessen direkte.