Borghild Løvset fra Orkla CK gikk seirende ut av eliteklassen for kvinner under årets Birkebeinerritt. Løvset vant også rittet i 2013 og 2014.

Etter å ha syklet de beinharde 86 kilometerne kom hun i mål over syv minutter foran nærmeste konkurrent, med tiden 3:03:44.

Da hadde hun både falt av sykkelen og mistet sykkelsetet på veien.

– Nå ryker det

Til tross for den suverene prestasjonen, mistet den 37 år gamle syklisten troen på at hun skulle ta seieren mot slutten av løpet.

– Jeg skjønner ikke hva som har skjedd. Akkurat nå føles det som at denne seieren betyr alt. Jeg hadde en kjempedag, og fikk en luke før Skramstad. Men så skjedde det litt på slutten. Jeg kjørte inn i en mann i terrengpartiet og mistet setet. Da tenkte jeg at nå ryker det, sa hun til rittets nettside etter målgang.

Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Nesset CK ble nummer to med tiden 3:11.10.2. SK Rye-Trek-Topro-rytteren Elisabeth Sveum endte som nummer tre, og kom til slutt i mål på tiden 3:11:38.9.

Resell vant igjen

I herreklassen stakk trondhjemmeren Erik Nordsæter Resell fra sykkelklubben Lillehammer CK/Uno-X Norwegian development team av med seieren, foran Eirik Pettersen og Ole Hem.

Resell vant også fjorårets utgave av rittet. Avgjørelsen falt i Ballettbakken, da han rykket fra daværende leder Bjørn Tore Hoem.

– Jeg visste at Bjørn Tore Hoem ikke er ekstremt god nedover der det er litt teknisk, så da bare cruiset jeg forbi ham i Ballettbakken og fikk en luke med en gang, sier Resell.