Edvald Boasson Hagen håper å kjempe om sammenlagtseieren i Tour of Norway, og fikk en perfekt start på rittet da han tok sin første seier for sesongen på Norges nasjonaldag og sin egen 30-årsdag.

– Dette var fantastisk. Helt rått, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Jeg var i god posisjon, og lagkameraten min gjorde en utrolig god jobb. Det var så vidt jeg klarte å holde hjulet uten å få for mye melkesyre. Så gikk det. Det var kult, fortsetter han.

{value=Ledertrøya}

Tidligere Sky-rytter Lars Petter Nordhaug var blant dem som gjorde et forsøk på å gå for seieren på de siste kilometerne, men åpningsetappen ble avgjort i en massespurt.

Van der Sande ble nummer to bak Boasson Hagen, mens Simon Gerrans tok tredjeplassen. August Jensen ble nest beste nordmann på fjerdeplass.

Boasson Hagen starter torsdagens etappe med ledertrøya.

{value=Går for sammenlagtseier}

Dimension Data-rytteren vant to etapper under forrige utgave av rittet. Fjorårets annenmann sammenlagt (bak Pieter Weening) har tidligere pekt ut den tredje etappen som avsluttes i Lillehammer som den det er spesielt viktig å henge med i årets utgave av Tour of Norway.

– Jeg håper at jeg skal ha mulighet (til sammenlagtseieren). Lillehammer-etappen vil skille, så jeg håper jeg kan være med. Målet er jo å være med i teten, har han sagt til NTB.

Videre i årets ritt skal rytterne innom blant annet Eidsvoll, Brumunddal, Hamar, Lillehammer, Lillestrøm, Sarpsborg og Moss før målgang på femte etappe er i Oslo søndag.