Den danske sykkelprofilen Bjarne Riis’ lag, Team Véloconcept, måtte trekke seg fra søndagens Rent Liv-Skive-ritt i Danmark. I løpet av natt til søndag ble laget utsatt for et omfattende tyveri, og hele laget står nå uten sykkel, skriver den danske avisen Ekstra Bladet.

– Team Veloconcept vil ikke stille til start i søndagens UCI-løp. Laget er natt til søndag blitt utsatt for et tyveri, hvor lagets sykler og mange ekstra hjulsett er blitt stjålet, skriver laget i en pressemelding.

Sto utenfor hotellet

De har også lagt ut bilde av innsiden av lastebilen, hvor bare noen plastrester og en sykkelramme står igjen. Lastebilen sto utenfor hotellet i Aars på Nord-Jylland. Den var låst før tyveriet skjedde, og ble oppdaget av en mekaniker i morgentimene søndag.

I utgangspunktet skulle seks ryttere fra laget sykle endagsrittet, som er Danmarks største i sitt slag. I lagets varebil sto 12 sykler klare til bruk, i tillegg til 15 sett med ekstrahjul. Syklene hadde en verdi på rundt 80 000 kroner, så trolig har tyvene kommet seg unna med sykler for et millionbeløp. Hjulene tok ikke tyvene med seg langt, de ble funnet i en busk.

Innrømmet doping

Bjarne Riis er Danmarks største sykkelhelt, og vant Tour de France i 1997. I etterkant har det blitt kjent at han dopet seg på EPO før rittet, og han innrømmet bruken av stoffet i 2007. Etter den aktive karrièren var han sjef i storlaget Saxo Bank, som har flere seire i store ritt.

I 2016 gjorde han comeback i sykkelverdenen da han tok kontroll over Team Virty Pro-Véloconcept, som skal utvikle morgendagens sykkelstjerner. På laget sykler blant annet Riis’ egen sønn, Thomas Nybo Riis.