Lance Armstrong lå lavt etter at han ble fratatt sine syv sammenlagtseire i Tour de France, etter flere år med systematisk doping.

De siste månedene har imidlertid 42-åringen dukket opp hyppig i amerikanske medier, senest torsdag, da han stilte opp til et telefonintervju på NBCs Dan Patrick Show.

Da fikk Armstrong spørsmålet «føler du deg fortsatt som vinneren av de syv Tour de France-rittene?»

— Ja, svarte Armstrong.

— Jeg liker ikke å krangle med folk om det, men hvis du spør hva jeg mener om det sier jeg ja. Jeg skjønner at mange ikke er enige i det, og det skjønner og respekterer jeg, sier Armstrong.

Dopingæra

Armstrong reflekterte også over hva som gikk gjennom hodene hans under hans regjeringsperiode i Tour de France, mellom 1999 og 2005, og en vinnervilje som strakk seg langt utover lovlige midler.

— Jeg så på det å vinne som liv eller død. Jeg ville gjøre alt for å vinne, som mange andre store mestere, sier Armstrong, som anslår at han ble rundt ti prosent sterkere av å dope seg.

— Det var et våpenkappløp på den tiden. Det var en dopingæra. Det var ingen testing, du kunne ikke oppdage ting som du kan oppdage nå, sier Armstrong.

- Vi var ikke roboter

Etter at Armstrong ble tatt har skepsisen mot dagens beste sammenlagtryttere økt. Blant annet måtte årets Tour de France-vinner Vincenzo Nibali svare for seg da han fosset fra konkurrentene i alpene og pyreneene.

— Jeg mistenker at du kan vinne touren uten doping i dag. Men det var umulig fra slutten av 80-tallet til midten av 2000-tallet, sier Armstrong.

Amerikaneren valgte også å slå tilbake mot de som mener at doperne ikke måtte slite for sine seire.

— Du kan ta liter med EPO, men du må fortsatt lide. Det er ikke slik at vi ikke følte smerte, vi var ikke roboter. Sporten var fortsatt fryktelig vanskelig, sier Armstrong.