31-åringen løp inn til suveren seier på tiden 33.40, nesten minuttet foran kompis og mange års treningskamerat Snorri Einarsson (34.37).

– Det var et greit, jevnt løp. Det var mye vind, så jeg blitt litt alene, men alt i alt en bra gjennomkjøring, sier Erlend Skippervik Sætre til iTromsø.

EM i Danmark

Den tidligere skiløperen kom i mål foran de aktive skiløperne Snorri Einarsson, Andreas Nygaard og Runar Hermo, som fulgte på plassene bak.

– Det er litt artig å slå de gamle heltene. Jeg var litt usikker om jeg skulle starte. Jeg var bra sliten etter i går, for det er mye trening om dagen, sier «Skippern».

18. juni er det EM i 70.3 Ironman, altså halvironman - med 1.930 meter svømming, 90 kilometer sykkel og en halvmaraton løping.

– Det er første gang jeg er med i et EM. Man behøver ikke kvalifisere seg, men jeg har litt ambisjoner, sier Skippervik Sætre og utdyper.

– Det er å kjempe om seieren i min klasse M30–34, sier 31-åringen.

VM i USA

Den treningsglade 31-åringen skal ikke ligge på latsiden etter EM heller.

– Det bærer rett til Haugesund og ny konkurranse der og så er det VM i halvironman i Tennessee i USA i september, så jeg sater jo litt på dette, smiler han.

Men satsingen er ikke gratis.

– Det koster litt, så jeg må jobbe en del mellom slagene. Det går i ett, men det er dette jeg elsker å gjøre.

Skiløping blir det mindre og mindre av.

– Jeg gikk to konkurranser i Finland i fjor, men går nesten aldri renn lengre, men jeg trener fortsatt på ski, det er en fin treningsform, sier han.

– Siste hardøkt

HARDØKT: Hilde Aders fikk hjelp av treningskamerat Kristian Ulriksen under Eidemila.
Tobias Stein Eilertsen

Det er ikke bare Sætre som skal til VM. Hilde Aders hadde også sin siste hardøkt foran VM i ultaterrengløp i Italia neste uke.

Hun prøvde å nå under 36 minutter med drahjelp fra Kristian Ulriksen.

– Jeg nådde det ikke helt, men presset det jeg hadde. I det siste har jeg satset på vertikalløp i fjellene, så det har blitt lite asfalttrening, sier Aders.

Nå venter VM, et 49 kilometer lang fjelløp over 3.000 høydemeter i Italia.

– Det er vanskelig å si hvilke ambisjoner jeg har. Det kommer jo folk fra hele verden, men jeg gleder meg til det, sier Tromsø Løpeklubb-løperen.