GRAND HOTELL (aftenposten.no): OL-stemmene skulle bli offentliggjort kl. 02.30 natt til tirsdag, meldte Oslo-ordfører Fabian Stang tidligere på valgnatten.

Men det var ikke valgresultatene som ble videreformidlet til de 30 gjenværende valgvake-deltakerne og pressefolkene da klokken passerte det angitte klokkeslettet.

I stedet kom meldingen om at OL-valgresultatet ikke vil være klart før tidligst tirsdags morgen, og at de gjenværende menneskene kunne gå hjem.

Grunnen skal visstnok være at det fortsatt er problemer med tellingen, ifølge Fabian Stang.

— Tull med opptellingen

Stemningen har vært høy i lokalet på Grand Hotell i hele kveld. Folk venter i spenning. Resultatet skulle ha kommet lenge før midnatt.

— Det har vært noe tull med opptellingen av stemmene til stortingsvalget, så jeg tør ikke be mine medarbeidere om å prioritere OL-valget, sier Oslos ordfører Fabian Stang.

Han beklager så mye, men det er lite han kan gjøre.

— Jeg håper at vi får resultatet i løpet av natten, legger han til.

Nøkterne optimister

— Skulle gjerne hatt resultatet på valgvaken, men vi er nøkterne optimister likevel, etter opptelling av forhåndsstemmene, sier skipresident Erik Røste.

— Jeg følerat vi klarte å snu den negative trenden. Det som gleder meg mest er den kraften idretten har vist, at vi har stått sammen: Toppidrtetsutøvere, morgendagens utøvere, vanlige mosjonister, bredden, trenere og ledere. Vi kan få til svært mye fremover.

- Anklager ingen

Rune Gerhardsen, som er skøytepresident synes det er litt trist at idretten må vete på utfallet.

— Men jeg anklager ingen. Dette har skjedd tidligere, og da i stortingsvalg.

Jeg tror det går veien, uansett når det måtte komme.

I Jo22 . Jo til OL, organisasjonen som Olaf Thommesen har stått i spissen for, rakk man en valgvake hjemme hos ham før neste stopested Grand Hotell.

— Jeg har fryktet at det ikke skulle komme et resultat før senere, men vi får bare vente. Det ser uansett lovende ut. Det var jo nærmest død løp etter forhåndsstemmene, og deretter var det mange ja-folk som kom på banen. Men, det er ikke over før det er over, legger han til.