Idretten har det ofte med seg at selv i de mørkeste stunder, kan det komme noe stort ut av. Det var akkurat det som skjedde i Amsterdam.

For da Sverre Lunde Pedersen omsider reiste seg opp etter nederlaget i Amsterdam, fikk han stående applaus fra de 25.000 menneskene på tribunen.

Etter å ha sittet med hodet i hendene i flere minutter, reiste Lunde Pedersen seg opp for å gi et vink til de norske tilskuerne. Applaus fikk han tilbake, men ikke bare fra den norske fanskaren, samtlige på stadion hyllet den bergenske skøyteløperne. Det inkluderte også nederlenderne.

– Sverre var den beste, sa gullvinner Patrick Roest til NRK søndag.

Hylles på sosiale medier

På sosiale medier har det rent inn med hilsner til Lunde Pedersen etter fallet. Forrige helgs VM-mester, Håvar Holmefjord Lorentzen var en av dem som hyllet kameraten.

Nederlenderne var i ekstase etter at Patrick Roest sikret seg VM-gullet, men de nederlandske patriotene hadde delte følelser om gullmedaljen.

Twitter-kontoen «Sil» skriver at han synes veldig synd på Lunde Pedersen, selv om han heiet på de nederlandske skøyteløperne.

Noen nederlendere mente at Lunde Pedersen fortjente gullet mest:

Styremedlem i Sportsklubben Brann sin supporterklubb hyllet bergenseren slik:

«Jeg er stor fan av Sven Kramer, men Sverre Lunde Pedersen er virkelig en helt i dag!», skriver Marco Meeuwsen.

«Coppi» håper Lunde Pedersen får VM-gullet i fremtiden.

Twitter-brukeren «Anja» trekker fra Johan Olav Koss i sin melding til Lunde Pedersen:

«Det er herlig at Patrick er mester, men ingen, ingen, unnet Sverre dette. Det ville vært så vakkert for alle nordmenn på tribunene. Synd for Johan Olav Koss, Sverre Lunde Pedersen, ville vært en stor etterfølger».

Skøytelegenden sa følgende til NRK etter at gullet glapp for Lunde Pedersen:

– Dette var veldig, veldig trist. Jeg tror hele Norge føler med Sverre nå, sier Koss.