LONDON: Martin Roe (25) har fått en god start på tikampen i VM. Han ligger på tolvteplass sammenlagt etter de fem første øvelsene: 100 meter, lengde, kule, høyde og 400 meter.

Med 4218 poeng ligger han foran skjema både til ny personlig rekord (dagens pers er 8144 poeng) og til å ta Benjamin Jensens norske rekord (8160 poeng) fra 1999.

– Det er tøft å gjøre dette i et mesterskap. Men så er det en lang dag igjen før vi kan feire, sier mor og trener Ingunn Gatland Jacobsen til BT.

Roe vant sitt heat på 100-meteren med tiden 10,90. Han var langt foran resten av feltet, men likevel holdt det ikke til bedre enn tiendeplass på øvelsen totalt. Roes heat løp i dårlige forhold med 1,3 sekundmeters motvind.

Tangerte persen i lengde

– Jeg hadde håpet på en litt bedre tid, men det var kraftig motvind. Derfor er jeg fornøyd med hvordan det ble i forhold til konkurrentene mine. Flere av dem har bedre pers enn meg, sa Roe etter den første øvelsen.

Utover fredagen klatret han på resultatlisten. I lengde tangerte han sin personlige rekord, 7,50 meter. Det holdt til en femteplass i lengdekonkurransen, hvilket førte til at han spratt opp på en åttendeplass sammenlagt etter to øvelser.

Kjempesprang: Roe hoppet 7,50 meter i lengde.
Junge, Heiko / NTB scanpix

Og enda bedre skulle det bli. I kule støtte Roe 15,22 meter. Det ga ham fjerdeplass, og totalt var han da nummer fem med 2621 poeng.

– Det er tre poeng foran personlig rekord, og vi er veldig fornøyde. Det er mange som sliter med å treffe her, sa Jacobsen.

Avsluttes lørdag

– Det er viktig at Martin klarer minst 1,92 meter i høyde, slik som i stevnet i Spania da han kvalifiserte seg til VM tidligere i sommer, lød kravet fra mor før høydekonkurransen.

Og Roe klarte 1,93. Likevel holdt det bare til 25.-plass, og etter fire øvelser var han nummer ti sammenlagt. Så falt han til tolvteplass med 49,09 og 17.-plass på 400 meter.

Morgenøkt: Roe startet dagen med 100 meter. Det endte med 10,90 og tiendeplass totalt.
Junge, Heiko / NTB scanpix

Lørdag går den siste halvdelen av tikampen med 110 meter hekk, diskos, stav, spyd og 1500 meter.

Roe er IL Fris første utøver i et VM noensinne. Før mesterskapet hadde han ingen forhåpninger om å kjempe i toppen, men fortalte BT at han håpet å gjøre det bra nok til at noen potensielle sponsorer hjemme i Bergen legger merke til ham.