Markus Lie endte opp med tre 1. – plasser og en 2. – plass under helgens NM i kortbane.

Men den bergenske svømmeren var ikke fornøyd til tross for at han er best i Norge i tre øvelser.

– Det var helt middels. Når jeg har internasjonale målsettinger, blir NM-gull mer en gulrot i forhold til at jeg heller vurderer tidene og hvordan jeg gjør det. Derfor er jeg ikke så fornøyd, sier Lie, og legger til:

– Jeg er egentlig misfornøyd med alle tidene. Jeg har vært litt syk siste tiden, samtidig som jeg har vært i tung trening. Det gjorde at løpene mine nå ble litt dårligere, men det var samtidig litt planlagt.

Best på 100 meter fri

Særlig 2. – plassen på 100 meter rygg var Lie misfornøyd med. Der svømte bergenseren på tiden 53,97, drøye to sekunder bak vinneren Tomoe Zenimoto.

– Det vil jeg si var den dårligste tiden totalt sett. Men det var den første dagen, og dermed første konkurranse siden EM. Kroppen fikk nok litt sjokk av å konkurrere igjen, og å arbeide under høyt fysiologisk trykk, sier Lie.

SYK: Markus Lie har slitt med sykdom den siste tiden.
PETTER ARVIDSON / BILDBYR N

Lie tok gull på 100 meter individuell medley, 100 og 200 meter fri. På 100 meter fri svømte Lie inn på tiden 49,09, og det var tiden han var mest fornøyd med etter helgen.

– Det var der jeg følte meg nærmest mine beste tider. Hadde jeg klart å svømme syv til åtte tideler raskere ville det vært bra. Og hadde jeg vært hundre prosent frisk i forkant, og hatt en perfekt oppladning, ville det vært mulig. Nå må jeg bare ta det for det som det er, sier Lie.

– Kjekt å være norsk mester

Selv om han ikke var helt fornøyd med tidene sine denne helgen, prøver Lie å se det positive i helgens resultater.

– Jeg føler at jeg gjorde det beste jeg klarte ut fra forutsetningene, og godta det, sier Lie før han legger til:

– Det er alltid kjekt å være norsk mester, og det er bare en gang i året det er NM i kortbane. Så det er veldig positivt sånn sett. Men det blir litt mindre viktig i forhold til den satsingen jeg gjør.

Neste konkurranse for Lie blir i Stockholm like etter påske, før Bergen står for tur.