Håvard Holmefjord Lorentzen (24) gikk inn til sjetteplass på 1000 meter under VM enkeltdistanser på skøyter i sørkoreanske Gangneung lørdag.

– Det var et ok løp, egentlig. Jeg er verken skuffet eller kjempefornøyd. Det var et normalt løp, som jeg har hatt mange av i år, sier Lorentzen til BT mens han sitter på den timeslange bussturen tilbake til utøverhotellet.

Selv om Lorentzen skildrer løpet som «midt i mellom», var Fana–løperen nær en medalje.

– Løpet var ikke dårlig, men når medaljen var så nære, bare tre tideler unna, så er det litt surt, sier Lorentzen.

– Har mer inne

Kjeld Nuis fra Nederland vant med tiden 1.08,26 mens Vincent De Haître fra Canada tok sølvet på 1.08,54. Bronsevinner Kai Verbij fra Nederland hadde tiden 1.08,78.

Lorentzen har følt seg i bra form og uttalte fredag at medalje på 1000 meter var innen rekkevidde. I mål ble det noen tideler for mye.

– Jeg kunne nok åpnet et tidel raskere, og i nest siste sving hadde jeg et feilskjær der isen brøt under meg, men det taper man ikke tre tideler på. Det manglet litt hele veien, sier Lorentzen.

– Et bra løp av Håvard. Han holder et stabilt høyt nivå, men manglet litt på medaljen i dag. 1.09,12 på en lavlandsbane er uansett høy klasse, sa Carl Andreas Wold og Even Wetten i NRKs kommentatorboks.

Landslagssjef Sondre Skarli sier Lorentzen har mer inne.

– Jeg tror han har 1.08,5 inne, og han kunne vore god nok for pallen, så det er litt bittert, men han er med og kjemper, sier Skarli til BT.

- STORE STEG: Landslagssjef Sondre Skarli mener Håvard Holmefjord Lorentzen har mer inne.- Han har tatt store steg i år, men jeg vet han har mer inne, sier Skarli.
Håvard Bjelland, arkiv

Skarli mener Lorentzen var noe knytt i bevegelsene på 1000 meter.

– Det var litt å plukke på hele veien, både åpningen, maksfarten og siste runden. Det er små detaljer, ting han allerede kan, men på 1000 meter er det så marginalt. Så skal det sies at Håvard har tatt store steg i år, men jeg vet han har mer inne, sier Skarli.

Truffet med treningen

Fredag gikk 24-åringen inn til syvendeplass på 500 meter, ett hundredel bak sin egen rekord på lavlandsbane. Av løperne som gikk både 500 og 1000 meter var det bare Nico Ihle som har gått raskere enn Lorentzen. Det lover godt for sprint-VM i Canada om to uker, men først skal Lorentzen gå 1500 meteren søndag.

– Jeg har ikke gått 1500 meter siden starten av desember, så det skal bli gøy. Jeg skal gi det jeg har, så får vi se hva det holder til. Jeg kommer ikke til å være så høyt oppe på resultatlistene som på 500 og 1000 meter, da blir jeg overrasket, sier Lorentzen.

Alle de tre Fana-løperne skal gå søndagens 1500 meter.

– De må tørre å være med på farten, for det glir bra her. Det blir spennende, sier Skarli, som er veldig fornøyd med den norske innsatsen i Sør-Korea.

Om ett år venter OL på banen i Gangneung. Lorentzen er fornøyd med baneforholdene, selv om den harde isen passer de lange distansene noe bedre. Gjennomkjøringene i VM har gitt Lorentzen noen svar.

– Jeg føler meg i bra slag. Det betyr at jeg ikke behøver å gjøre store endringer på treningsopplegget, og at jeg kan gjøre mye av det samme neste år, sier Lorentzen.

– Lover bra

Sindre Henriksen ble nummer 20. Han gikk inn på tiden 1.10,12.

GOD GJENNOMKJØRING: Sindre Henriksen (24) endte på 20. plass på 1000 meter. - Det var en god gjennomkjøring, så det lover bra for 1500 meteren søndag, sier Henriksen.
MICHAEL KOOREN / X01210

– Jeg er litt for treg i starten akkurat nå, så der trengs det litt trening, men rundetidene var gode. 1000 meteren var en god gjennomkjøring, så det lover bra for morgendagen, sier Henriksen til BT.

Søndag står 1500 meter på planen i neste års OL-arena.

– Målet på 1500 meter er å få en god plassering, men det er mange gode med. Om jeg har en topp dag, hadde det vært kult å kjempe om en plass blant de seks beste, sier Henriksen, som skryter over forholdene i Sør-Korea.

Skarli sier farten var noe uvant for Henriksen, men at han trengte gjennomkjøringen.

– Han kom inn som reserve, og han har litt å gå på teknisk på langsidene, men det var en god gjennomkjøring til 1500 meteren, sier landslagssjefen.