Kristoffer Brun og Are Strandli ble nummer to i verdenscupen i dobbeltsculler lettvekt i polske Poznan søndag. Avstanden opp til Frankrike, de store favorittene før OL i Rio de Janeiro, var bare drøyt to sekunder.

— Dette gir uten tvil en kjempetrygghet og inspirasjon til det siste treningsarbeidet før OL. Vi hadde ikke lagt opp til noen form før denne regattaen, og har følt oss litt tunge i kroppen. Derfor er vi ganske fornøyde med både gjennomføring og plassering. Vi er enda nærmere franskmennene nå enn sist (i verdenscupen i Sveits for tre uker siden, da Norge også ble nummer to, red.anm.), sier Kristoffer Brun til BT.

— Det er mulig

28-åringen fra Bergens Roklub er styrket i troen på at det er mulig for lettvekterne å ta OL-gull i august.

— Hvis man ikke tenker at man kan, gjør man det iallfall ikke. Og man tar heller ikke medalje, tror jeg. Vi tror og håper det er mulig, og vi drømmer så absolutt om det. Nå reiser vi hjem til Norge med gode følelser, sier Brun.

Først skal de ha en uke med alternativ trening, før en to uker lang treningsleir i Italia venter. Den siste oppladningen skjer i Oslo og på Årungen før avreise til Rio 30. juli. Første konkurransedag for lettvekterne er 7. august.

Dobbeltsculleren nummer fire

— Hva må dere bli enda bedre på?

— Vi har jobbet med starten, men vi blir litt frarodd hele det midtre stykke. Vi må spisse formen slik at kan holde en god, høy marsjfart og samtidig ha sprut til en skikkelig avslutning de siste 500 meterne. Når man er i toppform, har man et ekstra gir, sier Brun.

OL-klare Nils-Jakob Hoff fra Fana Roklubb rodde B-finale i singelsculler i Poznan. Der endte han sist av de fem båtene. Olaf Tufte og Kjetil Borch ble nummer fire i A-finalen i dobbeltsculler.