Gustav Iden ble best av alle under World Cup Lausanne lørdag. Triatleten som har slitt med helsen var usikker på om han kunne delta i flere konkurranser denne sesongen.

Dermed smakte det ekstra godt å stå øverst på pallen i Lausanne.

– Det smakte utrolig godt. Det er en veldig stor lettelse å være tilbake. Etter å ha hatt noen uker der jeg trodde det var over for i år, har jeg hatt en lang og solid treningsperiode i høyden. Nå er jeg virkelig tilbake, sier en fornøyd Iden på telefon fra Sveits.

– Overraskende dårlig på sykkel

Den tøffe løypen som besto av 1,5 km svømming, 40 kilometer på sykkelen og 10 flate kilometer løping, gikk overraskende fint for Iden. Det til tross for at syklingen ikke helt stemte.

På svømmeetappen, som er triatletens svakeste side, lå han litt bakpå. Men han syklet seg fort opp igjen til gruppen som lå i front.

– Jeg følte meg faktisk overraskende dårlig på sykkel i dag. Vanligvis er jeg en av de sterkeste i feltet, men i dag følte jeg at alle de andre var ganske sterke. Det gjorde at jeg gjorde litt mindre jobb på syklingen enn jeg pleier, og gjemte meg litt i feltet, forklarer Iden.

3.-plass: Kristian Blummenfelt måtte se seg slått av Gustav Iden i Lausanne.
Poppe, Cornelius / NTB scanpix

På løpeetappen var imidlertid Iden mye sikrere og lå i ryggen på de tre andre i teten i rundt seks kilometer. Så løp han ifra.

– Da jeg følte det var nok venting ga jeg gass og fikk en ganske stor luke med en gang. Så økte jeg bare luken helt til mål. Det var en veldig fin opplevelse, sier Iden.

Slo Blummenfelt og OL-stjerne

Iden løp i mål på tiden 1:49:48, som var 30 sekunder før Johnny Brownlee som ble nummer to.

Kristian Blummenfelt ble nummer tre.

– Det var utrolig gøy å dele pallen med ham (Blummenfelt). Og så var det veldig stort for meg å slå ham, og i tillegg slå Brownlee som har to OL-medaljer. Jeg er en glad mann, sier Iden.