Vanligvis vil en ekstra påskjønnelse gi seg utslag i økt motivasjon og arbeidslyst. Det at Marcus Pedersen klarte å få en klausul i kontrakten med Brann om at det ville vanke en million kroner i bonus om Brann beholder plassen i eliteserien, kan en ikke klandre spissen og hans medarbeidere for.

Men en kan spørre seg hvor smart det er med slike incentiver når det butter i mot. Blir det ikke en ekstra belastning å vite at så mye står på spill økonomisk foran en helt avgjørende kamp som bortemøtet med Mjøndalen er?

Bonusen skulle i utgangspunktet være en ekstra påskjønnelse til en spiller Brann håpte skulle bli tungen på vektskålen i kampen for å fornye kontrakten. I stedet kan det virke som om belønningen er blitt en ekstra belastning. For etter at Marcus Pedersen banket ballen i krysset fra 25 meter mot Rosenborg, har prestasjonene vært variable fra Brann-spissens side.

Bergens Tidendes kommentator Tore Strand.

Touchen har ikke stemt, og det kan se ut som han til tider har villet for mye. I frustrasjon ble Marcus Pedersen involvert i en krangel med noen av Brann-fansen etter 1-1 mot Mjøndalen. Det er et bilde på det presset han i likhet med sine lagkamerater opplever når det er kommet til kvalikspill, og som Pedersen som en profilert Brann-spiller i særdeleshet bør klare å forholde seg til.

For Marcus Pedersen kom til Brann i august med håp om at hans spill og scoringer skulle bidra til bedre tider. Til tross for mange nedturer, er det fortsatt helt opp til Brann selv å avgjøre i hvilken divisjon de blir å finne neste år.

Stapp masse bomull i ørene, Marcus! Brann-tilhengerne går til tider over grenser, men innerst inne har de et like brennende ønske som deg om å lykkes mot Mjøndalen. For Brann sin del håper jeg du glemmer bonus-gulroten som ble en slags pisk, i nitti minutter i Mjøndalen.

Det handler også om penger, men først og fremst om ære og stolthet på Mjøndalen Stadion onsdag kveld. Husk det!