BLOGG: Vi hadde nesten glemt hvordan det er å oppleve nederlag, men med ett husket vi den kjipe følelsen det er å se favorittlaget sitt tape. Men siden det skjer for første gang i år, tilgir jeg glatt guttene. De har vært heroiske, dyktige og dødelig effektive i kamp etter kamp. En eller annen gang måtte det stoppe opp, og da synes jeg at det var like greit at det skjedde i Norgesmesterskapet. Cupen er en fest, men det er og blir Eliteserien som betyr noe. Det er der all prestisje ligger.

Det er heller ikke det minste rart at tapet kom akkurat i denne kampen. Lars Arne Nilsens kraftkrevende spillestil har kostet. Spillerne er slitne, og mange av dem er skadet. På toppen av det hele ble også Branns viktigste spiller, Vito Wormgoor, syk før den fjerde cuprunden. Dermed måtte Brann stille med flere reserver, og en helt ny formasjon. Det lovet ikke bra, og bra ble det heller ikke. Keeper var på etterskudd, forsvaret sto for høyt, midtbanen hang ikke sammen og spissene var usynlige.

Det var forunderlig å se at et lag som har vært så ekstremt bunnsolide i alle ledd, kunne gå så totalt opp i limingen. På tolv serierunder har Brann sluppet inn fem mål. I løpet av én cuprunde slapp de inn fire. Det var som om det var et helt annet lag som spilte, og det var det strengt tatt også. Halve laget var reserver som knapt nok har spilt i år. Kampformen til spillere som Jonas Grønner, Azar Karadas, Henrik Kjelsrud Johansen og Deyver Vega var naturlig nok rusten, og vi skal ikke dømme dem for hardt etter dette.

Oppgjøret mot Lillestrøm var en påminnelse om at Brann har svakheter, og at de ligner et hvilket som helst lag hvis ikke alle gir hundre prosent, og hvis ikke alle de beste spillerne er med. Den var også et signal til Rune Soltvedt om at stallen bør styrkes til sommeren. Brann lukter på gullet, og da kan det være god økonomi i å bruke penger for eksempel på en spiss som kan utfordre Steffen Lie Skålevik.

Brann er ute av cupen. Det er synd. Drømmen om Ullevaal er alltid god å ha med seg når høstmørket senker seg.

Brann var tidligere et cuplag, men de siste årene har det bare vært sorgen. I fjor røk vi borte mot lille Mjøndalen. I 2016 røk vi mot bitte lille Førde. Brann har ikke gjort det særlig bra siden de tapte i semifinalen i 2012 for Hødd. Og dere husker hvem som var trener for Hødd, da?

Lars Arne Nilsen har hatt et godt grep om serien siden han overtok Brann. Det samme kan vi ikke si om cupen. Der har han ikke fått til noe som helst.

Vi lar cupen ligge og minner hverandre heller på at Brann topper tabellen. Seks poeng foran Rosenborg. Livet som Brann-supporter er fortsatt en sann nytelse.