Hun beseiret Mikaela Laurén på teknisk knockout i oktober. Deretter rettet Cecilia Brækhus fokuset mot USA.

Men nå er boksedronningens USA-stevne i fare. Brækhus (36) skulle etter planen gå i ringen under et stevne 5. mai, der mellomvektsverdensmester Gennady Golovkin (35) skulle være hovedattraksjonen.

Men så avla Golovkins motstander, Canelo Alvarez, en positiv dopingprøve. Med tre uker til stevnet, er det komplett kaos.

Det er usikkert hvem Golovkin skal møte.

Det er usikkert hvor stevnet skal arrangeres.

Og dermed er det også usikkert om det i hele tatt blir noe av.

– Det er en kjedelig situasjon for Brækhus, sier Viasat-ekspert og tidligere proffbokser Thomas Hansvoll.

  • Én av boksingens største stjerne uttalte at han vil drepe i ringen. Den voldsomme uttalelser skapte heftig debatt. Les mer her:

Jobber på spreng

Torsdag stilte Golovkin og Brækhus på en pressekonferanse i Los Angeles. «Det er ingenting nytt å melde», var budskapet fra promotøren.

Det hele koker ned til én ting: Kan arrangøren finne en motstander til Golovkin? Matchagent Tom Loeffler jobber på spreng.

– Treningsleiren min er tøff hver dag. Jeg vil ha en kamp. Jeg spør Tom hver dag: «Vær så snill, jeg vil bare ha en kamp. Skaff meg en kamp». Det er utrolig. En helt sprø situasjon for boksingen, sa Golovkin på pressekonferansen, ifølge ESPN.

– En kjedelig situasjon for Brækhus, sier Viasat-ekspert og tidligere proffbokser Thomas Hansvoll.
NTB scanpix

Mener stevnet bør legges ned

Ifølge ESPN er armenske Vanes Martirosjan én mulig motstander. Men det haster.

– Det er tre uker igjen. Siden Golovkin holder et så høyt nivå, er det vanskelig å få til noe. Det er nesten uforsvarlig nå, sier Hansvoll.

– Hvorfor uforsvarlig?

– De som tør og velger å møte ham, vil ha en viss tid til å forberede seg på Golovkins stil. Tre uker er for kort tid til det.

Derfor tror Hansvoll det blir vanskelig å finne en motstander.

– De kan få det til, men det ser stygt ut. Nå kommer 5. mai veldig fort. Det er egentlig bedre å legge dette stevnet ned, og se seg om etter en ny dato, mener Hansvoll.

  • Amerikanerne har allerede fått øynene opp for Cecilia Brækhus. Det ble gjort klinkende klart i januar:

– Utenfor min makt

Arrangøren skal allerede ha funnet Brækhus’ motstander. Men inntil videre er det hemmelig hvem det er.

Hansvoll sier at usikkerheten rundt stevnet «ikke er en helt uvanlig situasjon» i proffboksing. Selv opplevde han lignende en rekke ganger.

– Det er sånn proffboksingen er, og det skifter hele tiden, sa Brækhus til VG tidligere denne uken.

– Jeg håper jo at dette skal ordne seg, men det er litt utenfor min makt akkurat nå. Jeg har signert en avtale med motstander, men kan ikke gå ut med navnet før alt det andre er i orden, la hun til.

Her jubler Cecilia Brækhus etter hennes forrige kamp, på Oslofjord Convention Center i Stokke. Brækhus beseiret Mikaela Laurén.
NTB SCANPIX

I norske boksestevner er det nærmest en selvfølge at Brækhus er hovedattraksjonen. Slik er det altså ikke i USA.

– Det er en litt uvant situasjon. Men dette er uansett et bra stevne. Det er en fin måte å komme seg inn i det amerikanske markedet på. Det er utrolig mange som kommer til å se stevnet, sier Hansvoll.

Så gjenstår det å se om det blir noe av.