Alexander Jacobsen har akkurat skrevet proffkontrakt med Team Stonehand og Helge Wærøy, og lørdag bokser Jacobsen sin første proffkamp. Da møter han latviske Aleksanders Radjuks i Finland. 37-åringen har fem seirer, to uavgjort og ni tap som proff.

— Dette blir den viktigste kampen i livet mitt. I amatørboksing har ikke det så mye å si om du taper eller vinner, men skal du opp og frem i proffboksing, må du vinne. Jo mindre tap, jo mer aktuell er du for tittelkamper. Mitt mål er å ta en tittel innen to år , sier Jacobsen til bt.no.

Aktuell for Team Sauerland

Team Sauerland, en av Europas største boksepromotører med blant annet Cecilia Brækhus i stallen, var interessert i bergenseren, men Jacobsen valgte trondheimsbaserte Team Stonehand.

— Jeg kunne komme tilbake å trene med Sauerland i slutten av august, men fikk ikke noe konkret svar om det med kontrakt. Jeg liker ikke å vente og vente, og jeg kjenner Helge Wærøy godt. Han har fått Andreas Evensen til å bli en av verdens beste, så det er en grei start å begynne der, sier Jacobsen.

Det er Wærøy godt fornøyd med. Han bruker store ord om mannen med åtte NM-gull og flere kongepokaler.

- Hvis han får være frisk og vi får rammevilkår til å drive på med det vi gjør, kan han meget vel bli en bunnsolid verdensmester fra Bergen. Han er en av Norges best trente atleter. Han er veldig fokusert og flink til å ta vare på seg selv , sier Wærøy.

Han sammenligner Jacobsen med en annen av hans elever; langt mer meritterte Andreas Evensen.

— De er litt samme typer. Begge definerer treningen som jobben sin, begge tar jobben sin på alvor og når de trener, så gir de blaffen i alt annet. De er drømmeelever, sier Wærøy.

Lihaug vil bli verdensmester

Wærøy har også signert en annen bergenser – Tim-Robin Lihaug. Også han debuterer lørdag.

- Jeg tror han vinner. Han har noe eget over seg som gjør ham livsfarlig , sier Wærøy.

Lihaug møter Egidijus Kakstys fra Litauen. Han har seks tap og fire seirer på sine ti proffkamper.

- Jeg gleder meg veldig og føler meg veldig trygg på meg selv. Jeg har aldri vært bedre forberedt til kamp enn nå , sier 19-åringen.

- Aldri trent så hardt før

Lihaug var Norges beste bokser både som ungdom og junior, og har vunnet en rekke internasjonale og nasjonale mesterskap. Allerede i 2008 fattet Wærøy interesse for boksetalentet.

— Jeg møtte Helge da jeg vant Ungdoms-NM i 2008. Da husker jeg at han sa at jeg kunne bli proff hos ham når jeg ble eldre. Helge er en fantastisk trener, man får ikke stort bedre enn det, sier Lihaug.

I snart to uker har han og Jacobsen vært i Trondheim og trent med Team Stonehand.

- Jeg har aldri trent så hardt før. Jeg har hatt stor utvikling på disse ukene og aldri vært i bedre form , sier bergenseren.

Han har store mål for fremtiden.

— Jeg må ta én kamp om gangen, og hver kamp fremover blir veldig tøff. Men mitt langsiktige mål er å bli verdensmester, sier Lihaug.

TEAM STONEHAND: (F.v.) Tim Robin Lihaug, Arne Ernstsen, Andreas "Kid Colombia" Evensen, Alexander "The Man" Jacobsen og Ken-Tore Halland (FOTO: Team Stonehand).