Putins første uttalelser om OL-utestengelsen kom da han onsdag ettermiddag holdt en tale på et bilproduksjonsanlegg i Nizjnij Novgorod.

– Dette virker så absolutt å være iscenesatt og en politisk motivert avgjørelse. Vi kan alle se det. For meg er det ingen tvil, sa Russlands mektige president.

Han gjentok at landet ikke har hatt et statlig styrt dopingregime. Russiske myndigheter er anklaget for å ha hjulpet til med å gjennomføre jukset under Sotsji-OL på hjemmebane i 2014.

Putin la onsdag til at det ikke er aktuelt å nekte russiske utøvere å delta vinterlekene i Pyeongchang under nøytralt flagg.

Tirsdag besluttet styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) å utestenge Russland som nasjon fra vinterlekene i Sør-Korea som straff for landets omfattende dopingprogram.

Samtidig åpnes det for at russiske utøvere kan delta under nøytralt flagg.

Dagen derpå er president Putin sitert av flere russiske nyhetsbyråer på at han ikke vil legge hindringer i veien for utøvere som ønsker å delta i Sør-Korea.

– Vi kommer definitivt ikke til å erklære noen boikott, vi vil ikke hindre noen i å konkurrere, dersom de ønsker å delta, sa Putin.

I den samme talen skal Putin ha annonsert at han stiller til gjenvalg som russisk president.

– Jeg vil nominere mitt kandidatur til stillingen som president for den russiske føderasjon, sa Putin.

Det russiske presidentvalget er i mars, men frem til nå har Putin sagt at han ikke har bestemt seg.