Det var leder av kommunalstyret for kultur og idrett i Stavanger, Annamaria Gutierrez, som foretok den offisielle åpningen.

Det finnes åtte regionale avdelinger for Olympiatoppen i Norge, i tillegg til hovedsenteret på Sognsvann i Oslo.

Båndene er tette dit, og Olympiatoppen sentralt er også med på spleiselaget for å få dette på beina, sammen med Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og Rogaland idrettskrets.

Morten Eklund er daglig leder, og på senteret har han med seg fire andre: Anne Brit Skjæveland Sandeberg har ansvar for talentutvikling og trenerutvikling, Anne Østbø Frafjord jobber med karriereveiledning og administrasjon, Stian Rosnes er fysioterapeut og Sarah Louise Rung jobber i en 50 prosents stilling som fagkonsulent for paraidrett.

Olympiatoppen Sørvest holder til i Vikinghallen.
Kjetil Flygind

– En milepæl

– Dette er en milepæl, noe vi har hatt i kikkerten lenge. Intensjonen er å skape en møteplass for idretten i vår region med våre fagtilbud, sier Eklund til Aftenbladet.

– Jeg håper idretten bruker dette senteret for å utveksle kompetanse og erfaringer på tvers av idrettene. Både på trener- og ledernivå, men også på utøvernivå.

Olympiatoppen-avdelingen har fagområder som fysioterapi, ernæring, idrettspsykologi, idrettsmedisin, i tillegg til at det finnes lege og fysioterapeut her. Senteret samarbeider tett med videregående skoler og Universitetet på dette med karriereveiledning.

Ventet i fire år

Det har tatt fire år å få senteret på beina.

– For fire år siden var jeg alene på et kontor på fire kvadratmeter. Nå har vi dette, sier Eklund og ser rundt seg.

– Men vi skal ikke stoppe her. Men først skal dette få satt seg, vi skal bli gjort kjent i regionen og for idretten i vårt distrikt.

Sarah Louise Rung er glad for at senteret nå er åpnet og at utøverne kan ta det i bruk.

– Dette blir veldig spennende og interessant. Det blir en felles samlingsplass for utøvere som bor og trener i regionen. Nå kan vi benytte oss av fagpersoner, testlab, ja alle de fasilitetene som dette senteret har. Her er alt på et sted, sier Rung.