Idrettspolitikk

Refser idrettstoppens Russland-utsagn: – Viser at det bare er festtaler

Russernes antidopingbyrå risikerer igjen å bli suspendert, etter at de ikke har holdt sin del av avtalen med verdens antidopingbyrå (WADA). Samtidig signaliserer IOC-presidenten at det er lite sannsynlig at Russland utestenges fra neste OL.
Abonnent
Idrettspolitikk

Oppretter dopingsak mot OL-vinnere

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har iverksatt dopingsaker mot fire russere, deriblant OL-vinnerne Jevgenij Ustjugov og Svetlana Sleptsova.
Abonnent
Idrettspolitikk

Vil belyse seksuelle overgrep i idretten

Norges idrettsforbund og Regjeringen står bak kampanjen #StartToTalk som skal skape oppmerksomhet rundt seksuelle overgrep i idretten.
Abonnent
Idrettspolitikk

Kaggestad vil ha endring i WADA

– Man kan ikke være kontrollerende organ for et produkt man vil øke markedsverdien på, sier eksperten.
Abonnent
Idrettspolitikk

Antidoping Norge langer ut mot NIF-forslag

Antidoping Norge har tre grunner til at de ikke støtter NIFs forslag om å ha et internasjonalt testorgan for dopingkontroller.
Abonnent
Idrettspolitikk

Burde ikke kampen om VM-jobben ha vært helt åpen?

KOMMENTAR: Tre selskaper fikk tilbud om å lede arbeidet med å skaffe Trondheim ski-VM i 2025. Det var ingen optimal start på prosessen.
Abonnent
Idrettspolitikk

I morgen når maktkampen i WADA Det hvite hus.

Denne uken drar Linda Hofstad Helleland til Det hvite hus for å diskutere hvordan USA og myndighetene skal forholde seg til maktspillet i WADA.
Abonnent
Idrettspolitikk

Hun er den eneste som vil bli Trondheims VM-sjef

Trondheim kommune ville ha tilbud fra flere, men Guri Hetland er den eneste som melder seg på i kampen om å bli VM-sjef.
Abonnent
Idrettspolitikk

«Noen spørsmål er viktigere enn omgangssyken i RBK»

KOMMENTAR: Bak Norges gullsuksess smelter snøen, kvinner diskrimineres og barn fra fattige familier fratas muligheten til å drive med idrett.
Abonnent
Idrettspolitikk

Vil ha strengere kontroll av idrettstoppenes lønn

Jorodd Asphjell foreslår at lønna til idrettspolitikerne fastsettes av Idrettstinget. Det mener to trønderske idrettstopper er en dårlig idé.
Abonnent