Ystaas bekreftet etter 2-2-kampen mot Helsingborg at han er enig med det nyopprykkede 1. divisjonslaget, som ledes av Jan Halvor Halvorsen.

— Jeg gleder meg til å få mer spilletid. I Notodden kommer jeg til å bli brukt mye som indreløper. Men det viktigste er at jeg får spilletid, sier Ystaas.

Vossingen har fått svært lite spilletid i Sportsklubben, og har dessuten slitt en del med skader etter overgangen fra Sogndal.

— Jeg har helt klart fått for få sjanser. Men jeg klandrer ikke Brann. Da jeg kom til klubben var det helt andre tider. Etter hvert som Brann har fått stadig mer ressurser, har de hentet større navn til klubben, konstaterer 24-åringen.

Krysser fingrene

Han har ett år igjen av kontrakten med Brann. Notodden kommer trolig med et bud i løpet av mandagen.

— Vi er i dialog og krysser fingrene for at dette går i orden, sier Notoddens daglige leder Per Arne Hansen.

Brann solgte nylig Martin Knudsen til Tromsø. Trolig vil salget av Ystaas også gå i orden, selv om Notodden har begrensede ressurser.

— Kristian fortjener sjansen. Han kommer ikke til å gå gratis, men vi har heller ikke tenkt å legge hindringer i veien for ham, sier daglig leder Bjørn Dahl i Brann.

Danmark og Sverige

Ystaas var tidligere i år aktuell for svenske Kalmar, men overgangen falt sammen fordi vos-singen ble skadet. Ystaas bekrefter at det også nå var interesse fra andre klubber.

— Jeg hadde tilbud om å prøvespille for toppserieklubber i Sverige og Danmark nå på nyåret, men fant ut at Notodden var det rette for meg, sier Kristian Ystaas.

Han utviklet seg til å bli en toppspiller i Sogndal, og var fast inventar på U21-landslaget. Brann kjøpte ham i januar 2004, før Ystaas reiste tilbake til Sogndal i 2005 på utlån hele se-songen.