SR-BANK ARENA: – Han er minimum ute i seks til åtte uker, minimum, sier Vikings fysioterapeut Halvard Øen Grova til Aftenbladet.

Han hadde Østensen på "arbeidsbenken" inne på behandlingsrommet på SR-Bank Arena fredag morgen.

Det tok ikke lang tid før Grova kunne konstatere at det dreier seg om en leddbåndsskade i spissens høyre kne.

Skaden oppsto da Østensen, som startet 2. omgang i treningskampen mot Nest-Sotra i Randaberg Arena torsdag kveld, skulle takle og blokkere en ball. I bevegelsen "skjedde det noe" i kneet og han forsto med én gang at noe var galt.

Spissen hinket av banen med en ispose rundt kneet. Smertene var ikke så ille der og da.

Men senere på kvelden ble det vondt. Det ble en lang og tankefull natt for 25-åringen.

Even Østensen hadde fått en skinne på kneet etter at han ble undersøkt fredag morgen.
Kjetil Flygind

Mange tanker

– Det var en tung natt, jeg sov ikke så mye. Jeg fant en posisjon der det ikke gjorde så vondt og så begynte tankene å svive. Det var ikke dette som skulle skje. Vi får bare krysse fingrene for at det ikke er så alvorlig. Vi tror det er snakk om en skade i leddbåndet, men vi får vente med å konkludere til vi har tatt bilde av skaden, sier spissen selv.

Men Grova kan sine saker og kunne etter å ha kjent på Østensens kne stille en foreløpig diagnose:

– Vi har våre tester som vi gjør, som er vel så gode som å ta et bilde, men vi tar alltid et MR-bilde for å ha nok informasjon om skaden. Men vi kan slå fast at det er en leddbåndsskade. En rift i leddbåndet, opplyser Vikings fysioterapeut.

– En slik skade tar alt fra seks til åtte uker, eller enda lenger, å lege. Det som avgjør dette er når båndet er grodd og smertene er borte. I denne perioden blir det individuelt tilpasset trening, før det blir en gradvis tilnærming til spill igjen. Denne perioden tar fra to til fire uker, eller mer. Det er ikke vanlig å operere en slik skade, forklarer Grova.

Det betyr at resten av sesongoppkjøringen går uten Østensen. Han rekker dermed neppe sesongåpningen mot Kristiansund 31. mars. Dermed står Viking med én ren midtspiss: Tommy Høiland.

Even Østensen jubler for scoring i bortekampen mot Mjøndalen i fjor høst. Nå blir det en pause fra fotballen på 25-åringen.
Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Tripic føler med Østensen

– Jeg har aldri hatt en slik type skade før, så det var jo typisk at det skulle skje nå. Jeg hadde håpet å kunne gjennomføre hele oppkjøringen uten skader, sukker Østensen.

Han pådro seg en liten lyskestrekk på sensommeren i fjor som følge av den økte treningsmengden han opplevde etter overgangen til Viking. Så fikk han en ankelskade, men ikke noe alvorlig. Før han forlot banen etter 15 minutters spill mot Nest-Sotra.

Zlatko Tripic håper å se lagkompisen tilbake på banen raskest mulig.

– Vi håper for Evens del at det ikke er alvorlig. Han har jobbet hardt i det som er hans første oppkjøring med oss. Det er vanlig at det kommer noen skader her og der i en tøff oppkjøring, at det blir litt slitasje. Men vi får bare løse det at vi mister en spiss for en periode. Tommy Høiland må bare fortsette som han har gjort til nå, og så håper vi Even kommer raskt tilbake, sier Tripic.