La Manga/Aftenbladet: – En telefon fra Dag-Eilev Fagermo overbeviste meg om at Odd er den rette klubben. Her har de utviklet flere keepere til å bli blant landets aller beste, sier en smilende Egil Selvik til Aftenbladet.

Fagermo ble overrasket

– Jeg er overrasket over at roglandsklubbene, enten Sandnes Ulf selv eller Viking, lot ham gå til oss. Men vi er glade. Vi har ikke bare fått et talent, vi har fått en erfaren keeper, følger Odd-trener Fagermo opp.

Han har akkurat sett laget gå av banen etter Egil Selviks første kamp for Odd, 0–0 mot Sogndal i perfekt temperatur på en ypperlig bane B ved La Mangas flotte fotballanlegg.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo synes det er rart at Sandnes Ulf og Viking lot Egil Selvik havne i Odd.
Johansen, Carina / NTB scanpix

Odd var best uten at Eirik Bakkes Sogndal gjorde seg bort. Egil Selvik måtte bare én enste gang, i det 75. minutt, vise virkelig kvalitet for å hindre baklengs. Enhåndsredningen var til gjengjeld meget god.

– Det er sånn det er å være keeper, du må være på hugget i 90 minutter og redde den ene gangen det blir virkelig farlig, konstaterer Selvik.

Utviklet seg i Nest Sotra

Fjorårssesongen på utlån fra Sandnes Ulf til Nest Sotra gjorde Selvik svært godt, han utviklet seg til å bli kanskje den beste keeperen i Obos-ligaen, og allerede da Aftenbladet snakket med ham i fjor høst, fortalte han at klubber fra eliteserien var frempå.

– Jeg var innstilt på å fullføre kontrakten med Sandnes Ulf, men da Odd kom på banen med konkrete henvendelser, gikk det fort. Klubbene ble enige og fredag satte jeg meg på flyet til Spania.

– Jeg fikk en treningsøkt med laget lørdag og følte det var lett å komme inn i gjengen, sier Selvik.

Betaler under én million

Klubbene ble etter det Aftenbladet får opplyst, enige om at Odd betaler under én million kroner ved overgangen, men summen kan komme opp i én million kroner viss Selvik får et visst antall A-kamper for Odd.

Egil Selvik er klar over at Odds førstekeeper, Sondre Rossbach, vil være tilbake etter brudd i den ene lillefingeren før seriestart, men har stor tro på at han kan kjempe om plass på førstelaget allerede i år likevel.

Skal kjempe mot Rossbach

Det tror også Sondre Rossbachs far og Odds keepertrener, den tidligere landslagskeeperen Einar Rossbach.

– Sondre kommer tilbake, ingen tvil om det, men vi har hentet Egil fordi vi mener han har alt som skal til for å bli vår nummer én. Sondre har jo også signalisert at han vil bort, at han vil prøve noe nytt, og det er kanskje ikke så rart. Etter alle disse årene med faren som trener, kan det være fint å få nye impulser, medgir Einar Rossbach.

Han forteller at han og Odd ser veldig mye på typen når de henter keepere de ønsker å utvikle.

Sånn var det med André Hansen (Rosenborg) og Rune Jarsteing (Hertha Berlin).

– Egil utstråler allerede nå autoritet, det er en viktig egenskap, understreker keepertreneren.

– Jeg spilte Obos i fjor og kjenner at dette er nytt og riktig steg. Heldigvis var det greit også for Sandnes Ulf, gjentar Selvik som spiller ny kamp for Odd kommende onsdag.

PS: Forrige sesongs Viking-spiller, Steffen Ernemann, spilte nesten hele kampen for Sogndal og kan bli permanent hos trener Eirik Bakke.