BRANN — TROMSØ 1-0

14 minutter : Det blir snakket mye om at Brann er i ferd med å forsvare seg til en medalje i årets eliteserie. For det er det defensive som har fungert klart best for Brann denne sesongen. Et godt eksempel kom et lite kvarter ut i kampen. Deyver Vega og Brann vant ballen på egen 16-meter etter en Tromsø-dødball og costaricaneren satte fart fremover, akkurat slik han burde. Tromsø var bortimot tømt i forsvar, og Brann stormet fremover med Fredrik Haugen, Jakob Orlov og flere andre.

Men Vega stoppet opp akkurat litt for lenge, lagkameratene timet løpet sitt mindre enn optimalt og vipps så var den sjansen ødelagt. Ikke bare presisjon i den siste tredelen mangler i Brann, men også timing, kreativitet og besluttsomhet.

28 minutter: I kraft av å ha latinsk blod i årene forventer mange av Deyver Vega at han skal være velsignet med kreativitet, blikk og følsomhet i fotballspillet. Og plutselig viste han et blikk av den offensive kvaliteten alle håper at han skal begeistre Brann-fans med fremover. Brann hadde corner, som i seg selv ikke førte til noe, men i det såkalte returrommet lå Vega ganske så umarkert.

24-åringen dempet ballen, og fyrte av hardt og lavt mot nærmeste hjørne. Tromsø-keeper Filip Loncaric var dekket og så ikke utgangen av skuddet, men kroaten kan ikke være helt fornøyd med at skuddet gikk inn. Uansett, 1–0 til Brann!

57 minutter: At Jonas Grønner har forandret seg er det liten tvil om. 22-åringen er rett og slett blitt voksen. Under Branns treningsleir i Florida viste han litt av gamle-Jonas da det kokte over på trening og han havnet i slåsskamp med Piotr Leciejewski. Men på samme treningsleir snakket han også i et intervju med BT om hvordan han har skjønt at hans jobb er å holde nullen, ikke ta på seg redde-verden-holdningen som førte til alle tabbene han var så kjent for.

Et stykke ut i annen omgang viste han pur klasse og stoisk ro da Tromsøs Thomas Lehne Olsen egentlig var alene gjennom med Leciejewski. Grønner løp ham opp, og skjermet bort Olsen.

79 minutter: Kveldens store mishagsytring kom da speaker leste opp publikumstallet: 9331. Det er ikke ofte Brann har under 10.000 betalende tilskuere, og nå skjedde det altså på en kveld der Brann befestet sin posisjon på sølvplassen.

Publikum sa tydelig fra om hva de mente om det: Massiv pipekonsert. Akkurat det gjør publikum ofte når speaker leser publikumstallet, piper, men denne gangen var det kanskje god grunn for det. Tabellmessig er det mye å juble for.

Mye gikk Branns vei søndag kveld. Start vant utrolig overraskende over Haugesund, og Strømsgodset og Odd spilte uavgjort. Det betyr at Brann har fire poeng ned til fjerdeplass!