Som norske seriemestere i futsal er Vegakameratene med i UEFA futsal cup – som er futsalens svar på Mesterligaen.

Nå spilles det innledende gruppespillet, og i dag sjokkerte Vegakameratene mot storfavorittene Varna fra Bulgaria.

Etter at laget med litt flaks holdt 2-2 til pause, kom de norske mesterne bedre ut i andre omgang – og scoret tre kjappe mål midtveis i omgangen.

— Da var vi oppe i 5-2 og de begynte å spille med flygende keeper. Dermed spilte vi seks-sju minutter i undertall, og det handlet om å konsentrere seg. Da er det godt at vi har en del vinnertyper på laget, sier trener Kai Bardal til 100% fotball.

Varna reduserte én gang i egen hall, men Vegakameratene holdt ut foran 500 elleville bulgarere.

- Når du putter så mange så nært banen som de var i dag blir det et veldig leven. Det var veldig engasjerte tilskuere, en del pipekonserter og hoing og brøling. Det føltes som en gryte vi hadde landet oppi, og som vi måtte prøve å holde oss flytende i, beskriver Bardal.

Som har brukt mye av sommeren på å bygge opp til nettopp kveldens kamp.

- Det er den klart deiligste seieren noen av oss har vært med på. Å debutere i europacupen med å slå storfavorittene på hjemmebane – det kan ikke bli bedre enn det, sier Bardal.

I morgen venter danske BGA, før den siste kampen mot Fjölnir fra Island. Det beste laget i gruppen går videre til hovedrunden.

- Nå er det en naturlig målsetting for oss å ta oss videre. Vi ligger godt an, men vi må vinne minst to kamper for å gå videre. Så langt har vi bare vunnet én, sier treneren.

Målscorere for Vegakameratene var Kim-Rune Ovesen, Håvard Solheim (2), Tor Christian Klaussen og Jan Are Klaussen.