Deyver Vega ble som ventet Vålerenga-spiller. Overgangen fra Brann ble bekreftet torsdag. 26-åringen fra Costa Rica har skrevet under en treårskontrakt med Vålerenga.

Vega kom til Brann før 2016-sesongen og scoret 13 mål på 56 kamper for klubben.

– Jeg er veldig glad for å få denne muligheten og gleder meg stort til å spille for Vålerenga. Jeg er klar for å ta denne klubben opp dit den hører hjemme, sier Vega til Vålerengas nettsted.

VG var først til å melde om at overgangen sluttføres. For en uke siden uttalte spillerens agent at bare detaljer gjensto.

Vega har vært i Oslo denne uken og ikke deltatt på Branns treninger etter nyttår. Det var BT som før jul kunne melde at Vålerenga var interessert i vingen fra Costa Rica.

I VIF er Lars Tjærnås sjefsspeider, en stilling han hadde i Brann da Vega ble hentet til Bergen.

Jónsson til Sandefjord

Også en annen Brann-spiller forsvant torsdag. Klubben bekrefter at Vidar Ari Jónsson blir Sandefjord-spiller, slik BT tidligere har skrevet.

– Nå kommer han til en klubb der han sannsynligvis får regelmessig spilletid, sier Brann-sportssjef Rune Soltvedt ifølge brann.no.

Tidligere torsdag møttes for øvrig Brann-spiss Steffen Lie Skålevik og Sarpsborg-sportssjef Thomas Berntsen for å diskutere en mulig overgang. Brann og Sarpsborg er enige om det finansielle for en slik avtale. Det er nå opp til spilleren om den blir noe av.