Midtstopperen ble flere ganger landsmester og nordnorsk mester på skøyter. I 1999 la hun konkurranseskøytene på hylla

— Skøytemiljøet er ikke så stort, og jeg var et par år yngre enn mange av de andre som skulle studere eller dra i militæret. Til slutt var jeg ganske alene, og det ble et ganske enkelt å velge fotballen, sier Ingrid Mellem Mortensen.

I Tromsøs skøytemiljø er det mange som helst skulle sett at hun valgte skøyter, deriblant Leif Harry Hansen i Tromsø Skøyteklubb.

— Hun var jo medlem av den andre klubben i byen, Ishavsbyen Skøyteklubb. Men jeg har fulgt såpass mye med at jeg har registrert at hun var i landstoppen i sin klasse. Og når du er det, er det åpenbart at du er en potensiell utøver i internasjonalt toppsjikt. Det er det ingen tvil om. Som så mange andre er hun et multitalent med en ”vennlig” muskulatur for teknikk, sier Hansen.

Angrer ikke

Mellem Mortensen angrer ikke på at hun valgte fotballen og Fløya.

- Så klart det hadde vært artig og sett hvor langt man kunne nådd. Men jeg har opplevd så mye gjennom fotballen, og vi er en hel gjeng som er sammen om ting, så jeg angrer ikke, sier 25-åringen.

Skadefrekvensen hennes er bemerkelsesverdig lav. Mortensen har spilt 94 kamper på rad for grønntrøyene.

— Det er vel flere årsaker til det. Men jeg har skøytebakgrunnen, og har drevet med variert aktivitet fra barnsben av. Klart, jeg har vært i noen tøffe bataljer, men det har liksom ikke satt meg ut. Jeg har også vært heldig som ikke har hatt voldsomme overtråkk og slike ting. Og jeg har alltid vært nøye med treningsarbeidet; styrke og de andre bitene som ikke bare går på fotball, sier Mellem Mortensen.

- Går du for 100 kamper på rad i Fløya-drakten?

— Jeg går for så mange rad som mulig, svarer Mellem Mortensen med et smil.

To bronsemedaljer

Etter at Camilla Karlstrøm valgte å legge opp foran årets sesong, er hun den Fløya-spilleren med lengst fartstid i klubben.

Hun har fått med seg to bronsemedaljer i Toppserien, i sesongene 2004 og 2005. I fjor havnet Fløya på en litt skuffende 9. plass. Foran dagens serieåpning er forventningene skrudd noe opp i Fløya-leiren.

— Vi håper at det skal gå et par hakk opp i år, men vi må jobbe steinhardt.

Det har sett greit ut i de treningskampene vi har hatt. Vi har fått tilskudd av både yngre og mer erfarne spillere. Det er en god gjeng som virkelig satser, og vi håper å etablere oss på øvre halvdel. Etter hvert håper vi på edlere metall også, sier Ingrid Mellem Mortensen. PS Fløya-kaptein Anneli Giske var også et stort talent i en vinteridrett, nemlig langrenn. Som 16-åring tok hun sølv i 10 km i junior-NM i fri teknikk og 5. plass på 5 km klassisk.

FAKTA:

Her er noen av Ingrid Mellem Mortensens meritter som skøyteløper:

  • Nordnorsk rekord på 500 meter på tiden 43,98 (Calgary, 26. mars 1999).
  • Nordnorsk rekord i firkamp, sprint med 179.685 poeng.
  • Nordnorsk juniormester i sprint (1999, 2000).
  • Nummer seks i junior-NM allround (1999).
  • 3. plass i trelandskamp (Norge, Sverige, Finland) i 1997 og 1998. * Landsmester på 500 meter i 1996, nummer på 1000 meter.
  • Landsmester på 500 meter og 1000 meter i 1997. * 3. plass i junior C-klassen på 500 meter i 1998.