I snart tre måneder har Aniekpeno Udo levd i uvisshet etter at Aftenbladet i februar kunne fortelle at han ikke fikk fornyet sin midlertidige oppholdstillatelse.

Men tirsdag kom kontrabeskjeden - etter flere måneder med intens jobbing på kontoret. Udo får fornyet sin oppholdstillatelse med ett år og kan nå endelig fokusere fullt og helt på fotballen igjen.

– Dette var en veldig gledelig nyhet å få. Og jeg er veldig glad for at vi påklaget avslaget fra UDI. Dette resultatet fra UNE var gledelig, sier Viking-direktør, Eirik W. Henningsen til Aftenbladet.

På tirsdagens trening samlet trener Bjarne Berntsen spillerne i en ring midt på banen og meddelte hele troppen den gode nyheten. Spillerne klappet og gratulerte Udo. Spilleren selv var naturlig nok lettet.

– Jeg er veldig glad for at jeg nå kan fokusere fullt og helt på fotballen. Nå er det viktigste for meg at jeg spiller meg inn på laget igjen, sier Aniekpeno Udo til Aftenbladet.

Nigerianeren har vært skadeplaget denne sesongen, men er nå i full trening.

Fikk avslag - klaget

Det var Utlendingsdirektoratet (UDI) som først ga Viking avslag på søknaden om fornyet oppholdstillatelse for Udo. Den kom før jul. Mens Usman Sale fikk innvilget fornyet oppholdstillatelse, som dermed automatisk gir arbeidstillatelse, fikk Udo avslag med begrunnelse i at han har spilt for få kamper for Viking til at han ble sett på som nødvendig arbeidskraft hentet fra utlandet, enkelt forklart.

Etter litt fram og tilbake med UDI sendte til slutt UDI sin innstilling til Utlendingsnemda (UNE) som er organet som fatter det endelige vedtaket.

Det kunne ta så mye som fem måneder før Viking fikk svar. Men med god hjelp fra Emilie Westlye Refseth i Deloitte, som har bistått Viking i saken, kom beskjeden allerede i dag.

Roser Udo

Den var positiv. UNE snur i saken og går dermed mot UDIs innstilling og har festet lit til og tatt til seg Vikings argumenterer og omfattende dokumentasjon på Udos situasjon med skader, utlån og spilletid.

Henningsen i Viking sier han har hatt dialog med spilleren om situasjonen fortløpende. Han er imponert over måten angriperen har taklet situasjonen på.

– Han har taklet dette veldig bra. Imponerende bra, vil jeg si. Jeg har hele tiden sagt til han at det kommer til å ordne seg, men det var godt å få gitt beskjed om at det endelig var i orden, sier Henningsen.

Trener Bjarne Berntsen var glad for å kunne annonsere det på banen under treningen.

– Det er veldig kjekt. Han har opptrådt ekstremt bra under denne perioden, og dette var en lettelse. Nå tror jeg han er klar til å vise seg fram på banen, sier Berntsen.