Urædd – Arna-Bjørnar 2–0 (1–0)

Urædd hadde tatt ett poeng, sluppet inn 58 mål og kun scoret fem mål på 15 kamper. Så kom Arna-Bjørnar på besøk.

— Dette er for svakt. Sånn som jeg forstår det har de aldri vunnet en toppseriekamp før. De har scoret fem mål tidligere i sesongen, og så scorer de to mot oss, sier en tydelig skuffet Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland.

Forrige uke tapte de en hengekamp mot Lillestrøm, men de så på kampen mot Urædd som starten på høsten. Planen var ikke å starte den på denne måten.

— Nå må jentene gå i seg selv, så får vi se hva som bor i de. Vi var innstilt på ikke å starte høsten på samme måte som vårsesongen, sier treneren.

Scorer ikke mål

Kampen ble som Arna-Bjørnar hadde forventet. Hjemmelaget la seg bakpå og lot Arna-Bjørnar spille, men Urædd vant fortjent.

— Førsteomgangen er så langt fra det vi kan levere. Spillerne var ikke til stede, og det ble for lett, sier Røssland.

Urædd sitt første mål kom etter en tabbe i Arna-Bjørnar-forsvaret, og Siw Døvle kunne enkelt sette inn kampens første mål alene med Alyssa Rose Giannetti. Selv om tabellen tilsier at forskjellen mellom lagene skulle vært stor, klarte aldri Arna-Bjørnar å svare.

— Det er blitt et problem. Vi skaper ikke store sjanser foran mål og scorer ikke. Jeg hadde håpet at det skulle løsne i sommer, men det gjorde det ikke, sier treneren.

- Må løfte prestasjonene

Arna-Bjørnar ligger et poeng bak Sandviken som ligger på syvendeplass, men Arna-Bjørnar har en kamp til overs. Den kommer allerede neste helg – hjemme mot Avaldsnes.

— Nå har vi en bonuskamp mot Avaldsnes, og allerede der får jentene mulighet til å rette opp igjen inntrykket fra denne kampen, sier Røssland.

Han har fortsatt troen på at laget hans kan klatre flere plasser på tabellen.

— Tar vi poeng i neste kamp er alt mulig. Men vi må løfte prestasjonen våre flere hakk, sier han.