SANDVIKEN – RØA 0-0

STEMMEMYREN (bt.no): Det var ingen stor fotballkamp som ble spilt på Stemmemyren lørdag formiddag, da Sandviken tok imot Røa til dyst i Toppserien. Antallet sjanser kunne selv klovdyr talt på fingrene. 0–0 var i så måte et rettferdig resultat.

Det var også et ganske godt resultat for Sandviken, som tross alt klarte å få med seg ett poeng fra oppgjøret mot ligaens tredje beste lag.

  • Det er veldig sterkt at vi holder nullen. Røa skaper knapt en sjanse i tillegg. At vi har vært solide defensivt har vært en av styrkene våre, sier Sandviken-trener Øyvind Nordtveit.

Mye av grunnen til det er de to "Stinene" i midtforsvaret, veteran Stine Andreassen og hennes noe yngre makker Stine Hovland. Sistnevnte spås en stor karriere av Sandviken-treneren.

- Kan bli landslagsstopper

  • Hun har god fysikk. Høyreist, god i luften og har bra fart. Nå har hun også begynt å bli tøff i duellene. Hun har alle forutsetninger for å kunne bli skikkelig god, sier Nordtveit.

Kanskje hun en gang kan bli som sin bror, Even Hovland (26), som så sent som tirsdag gjorde alt i sin makt for å ta Norge til et EM-sluttspill fra stopperplass.

Nordtveit tror også at lillesøster har potensial til å kunne bli landslagsstopper.

  • Jeg sier ikke at hun er en landslagsspiller nå, men hun kan bli det. Ingen problem. Hun har alt som skal til. Fortsatt er det hennes første år i Toppserien, så med flere sesonger vil hun bare bli bedre og bedre, sier Nordtveit.

Da tysklandsproffen Even spilte mot Italia tirsdag, fulgte Stine med fra sofaen hjemme.

  • Det var utrolig spennende, sier hun.

- Hvor stor inspirasjon er han for deg?

  • Han er en inspirasjon og et forbilde for mange. Han er et bevis på at man kan nå langt med hardt arbeid, sier lillesøster Hovland.

Nedrykksstrid og EM-playoff

Hun ønsker likevel ikke å sammenligne seg selv med sin bror og hans karriere.

  • Det kan ikke sammenlignes. Han har lagt ned mye mer arbeid enn meg og virkelig fortjent det, sier 24-åringen, som røper at de to har spilt mye fotball sammen inne i barndomshjemmet i Vadheim da mor og far var borte.

Mens storebror Even spent vil følge med på hvem Norge skal møte i playoff, er Stines fokus på å berge plassen i Toppserien med Sandviken.

  • Det viktigste er at vi tar poeng og at de under oss ikke gjør det. Vi kan ta poeng i alle de tre siste kampene, og da tror jeg vi klarer oss, sier Hovland.