Tarjei Omenås spiller sin første seriekamp for AaFK, ettersom førstekeeper Andreas Lie er blitt sjuk.

Keeper Tarjei Omenås fra start er den store overraskelsen i AaFKs lagoppstilling til dagens hjemmekamp mot Strømmen.

Andreas Lie var med på fredagens trening, men er i løpet av natten blitt sjuk. Det betyr at Omenås får sin seriedebut for de oransje, men også at Fredrik Lossius Opdahl tar plass på benken som keeperreserve. Omenås var keeper da AaFK røk ut av NM-cupen mot Brattvåg.

Tarjei Omenås vokter buret mot Strømmen.
Marius Simensen

Gretarsson skadet

Ute er også forsvarssjef Daniel Gretarsson, som måtte ut etter en times spill i søndagens bortemøte med Åsane. Det har gitt AaFK-trener Lars Bohinen ytterligere hodebry, i en kampperiode som er knallhard.

Gretarsson ble ikke blitt klar til dagens kamp, og må dermed føye navnet sitt til skadelista − som fra før har navn som Nenass, Bjørn Helge Riise og Jernade Meade oppskrevet. Ingen av dem var med mot Åsane, og Meade blir nok ute hele sesongen.

Nattestad og Lie på plass

Sonni Nattestad har også vært småskadet, og startet Åsane-kampen på benken. Det samme med Robert Sandnes, som også i dag starter på benken. Nattestad er imidlertid tilbake i startelleveren til dagens hjemmemøte med Strømmen – på fotballens nasjonaldag.

Også Oddbjørn Lie måtte ut før 90 minutter var spilt av kampen mot Åsane. Han er imidlertid på plass igjen mot Strømmen.

Favoritter

Selv om Lars Bohinen har gitt uttrykk for at spillertroppen er hardt prøvet om dagen, og at det er stor slitasje på en del spillere, må laget hans likevel finne seg i å være storfavoritter mot Strømmen. Etter sju kamper er serieleder AaFK fortsatt ubeseiret, og står med seks strake seiere.

Strømmen er på sin side på 12. plass, med seks poeng etter sju kamper. De tre siste kampen er endt med tap – sist med 2-3-tap hjemme mo Jerv. Laget har tapt alle sine tre bortekamper til nå i sesongen.

Lagene

AaFKs startellever (3-5-2): Tarjei Omenås – Kaj Ramsteijn, Sonni Nattestad, Oddbjørn Lie – Adam Arnarson, Aron Elis Thrándarson, Fredrik Carlsen, Sondre Fet, Jørgen Hatlehol – Torbjørn Agdestein, Holmbert Aron Fridjonsson.

Innbyttere: Opdahl, Gueye, Sandnes, Mork Breivik, Waagan og Solnørdal.

Strømmens startellever (4-4-2): Oumar Diaby–Kristian Jahr, Sverre Bjørkkjær, Øystein Vestvatn, Mansour Gueye–Ander Bakken Diserud, Petter Mathias Olsen, Mustapha Achrifi, Emil Sildnes–Martin Wilhelmsen Trøen, Sindre Mauritz-Hansen.

Innbyttere: Bolstad, Blårud, Solum, Andersen, Pedersen.