En januardag i år overrasket Brann med en dobbeltsignering. Danske Mads Hvilsom og finske Dani Hatakka skrev under for klubben samtidig. Et halvt år senere er Hvilsom forsvunnet til hjemlandet, mens Hatakka ikke har spilt et minutt i serien.

I løpet av sommeren kan finnen fort bli lånt ut.

— Det kan godt skje. Det kan det, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Treneren sier utlån er noe han diskuterer med Hatakka. Logisk nok, gitt situasjonen.

— Han er en ung og seriøs spiller som trenger spilletid. Det har han ikke fått, og over tid er det ikke gunstig å gå som han har gjort nå, sier Nilsen.

Han legger til:

— Det er frustrerende for ham, men også for oss. Han takler det bra, men jeg plages av dette.

LES OGSÅ:

— Treneren er sjefen

Dani Hatakka var, sammen med Daniel Braaten, sist av Stadion-gresset etter trening onsdag. De to sto igjen og terpet innlegg og avslutninger. Etterpå delte Hatakka sine tanker med BT.

— Vel. Jeg har ikke spilt, men jeg har gjort det bra på trening – der jeg gjør mitt beste hver dag. Treneren er sjefen, han tar sine avgjørelser til det beste for laget. Det må jeg respektere, sier Hatakka.

- Er du selv lysten på å bli lånt ut?

— Jeg er åpen for alternativer. I fjor spilte jeg 56 kamper, i år har jeg ikke spilt og sannsynligvis vil jeg ikke gjøre det.

22-åringen beskriver Brann som en av de største klubbene i Skandinavia. Han sier han ventet at det skulle bli tøft i Bergen.

— Jeg har bedre spillere rundt meg enn før, og jeg føler jeg utvikler meg. Men det har vært 14 kamper i serien nå, der jeg ikke har spilt. Det er en lang periode, sier Hatakka.

Vil ikke endre for mye

Lars Arne Nilsen har tydelige forklaringer på hvorfor det har gått som det har gjort med Hatakkas Brann-vår.

— Først og fremst har vi hatt en bakre firer som slipper inn lite mål. Amin Nouri, konkurrenten hans, er kanskje den som har hatt mest fremgang fra i fjor, han har vært veldig god. Jeg liker heller ikke å bytte så mye i bakre firer, og da kan det være vanskelig å spille seg inn på laget, sier Nilsen.

Åsane, byens imponerende gode 1.-divisjonslag, er en mulig utlånsklubb for Hatakka. Branns midtstoppertalent Fredrik Pallesen Knudsen (20) har med suksess vært utlånt til de oransje denne sesongen.

HØR VÅR BRANNPODKAST: