HAUGESUND STADION : Kampen om Rogaland. En gammel storhet mot en ny klubb som knapt har rukket å bli 20 år. Haugesund stadion var hvit og blå. Spenningen lå i lufta. Alt var som det skulle være før årets viktigste kamp på Haugesund Stadion.

Hjemmepublikummet håpet i det lengste på seier, men Chikere ville det annerledes når han headet ballen i lengste hjørnet. Dermed endte det med poengdeling i årets Rogalands-derby.

UTLIGNET: Osita Henry Chikere var glad etter å ha satt inn 1-1 i Haugesund.
Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Tidlig ledelseDet var hjemmelaget som skulle åpne kampen best. Gytkjær fikk ballen på femmeteren to ganger i løpet av de første minuttene, men begge avslutningene gikk utenfor. Det sies at det er tredje gang det gjelder, og det var publikum vitne til i dag.

Etter 19 minutter fikk Haraldseid ballen på høyrekanten, og på kanten av sekstenmeteren fant han Christian Gytkjær. Toppscoreren til Haugesund var lite lysten på å bomme en tredje gang, så på sikkert vis limte han ballen nede i lengste hjørnet, helt utagbart for Arild Østbø.

Kampen bar preg av to nervøse lag, og det var til tider lenge mellom høydepunktene. Rett før pause kom derimot Viking på et sjeldent besøk i sekstenmeteren til Haugesund. Yann-Erik De Lanlay fikk ballen feilvendt, men vendte vakkert bort Bjørnbak. Lanlay fikk kun tåen på ballen, og avslutningen stod ikke i stil med vendingen.

Det skulle gå en time før det ble liv i andreomgangen. Haugesund brukte kontringsvåpenet sitt, og Bamberg satt opp farten langs høyrekanten. Brasilianeren fant Gytkjær inne i boks, men spilleren som scorer hvert 63 minutt i Tippeligaen, skjøt himmelhøyt over denne gang.

Gytkjær bommet – igjen

Avslutningen til Gytkjær satt fyr på kampen, men denne gang var det Viking som skulle komme til den store sjansen. De Lanlay løsrev seg fra hele forsvaret, og kun målvakten til Haugesund fulgte 22-åringen. De Lanlay greide aldri å overliste Per Morten Kristiansen, for avslutningen fra drøye ti meter gikk rett over mål, til stor frustrasjon fra de drøyt 200 bortesupporterne som hadde tatt turen over Boknafjorden.

Denne gang skulle Gytkjær avslutte fra seksten meter. Millimeter-presist innlegg fant høyrefoten til dansken, men avslutningen til Gytkjær gikk rett i tverrligger bak en utspilt Østbø i mål.

Chikere scoret

Steinthor Thorsteinsson var benket før dagens kamp, og inn kom Osita Chikere. Afrikaneren var ganske usynlig gjennom hele kampen, men han fikk vist seg når det gjaldt som aller mest. Etter 75 minutter fikk Viking hjørnespark, og det meget gode hjørnesparket fant Chikere på fem meter. Omringet av Haugesund-spillere styrte han headingen i lengste hjørnet, og utligningen til Viking var dermed et faktum.

Flere mål ble det ikke, til tross for at både Haugesund og Viking hadde sine sjanser til å avgjøre. Dermed endte Rogalands-derbyet med poengdeling, noe Viking må si seg mest fornøyd med