– Det fikk jeg faktisk ikke med deg. Jeg skjønner ikke hvordan jeg ikke kunne få med meg det. Det er litt morsomt. Jeg fikk først høre det i mediesonen, sier Kastrati dagen derpå og ler.

Tommålshelten ble først i pressesonen etter kampen gjort oppmerksom på at Vålerengas målscorer og midtstopper Nation fikk rødt kort i det 64. minutt på stillingen 1–1. Selv avgjorde Kastrati kampen med sitt andre mål i det 74. minutt.

– Det er deilig. Gutta sto på og visste enorm moral. I går viste vi stor vilje. Det er nydelig å stå opp etter en slik kamp, sier Kastrati.

Roses av Bohinen

Lars Bohinen, Sandefjords trener, var storfornøyd med nysigneringen etter seieren på Ullevaal. Foruten det gule kortet han fikk etter 1–0-målet da han feiret foran Enga-supporterne.

– Kastrati gjør en fantastisk jobb. Han stresser motstandernes forsvar, han herjer og river. Det gule kortet kommer som en følge av temperamentet og lynnet. Vi må tøyle ham litt, men ikke så mye at han blir en snill utgave, sa Bohinen.

Jonathan Tollås Nation jublet for scoring i første omgang. Etter pause ble han utvist.
Ruud, Vidar / NTB scanpix

Kastrati, som kom fra Strømsgodset og Aalesund i 2016, nyter rollen som midtspiss i Sandefjord.

– Jeg trives veldig bra med det. Det er posisjonen min og det er der jeg kan være best. Ting løsner litt. Jeg får være meg selv og plage stopperne, forteller Kastrati.

– Jeg synes det har gått veldig bra i Sandefjord. Jeg har blitt tatt godt i mot. Jeg har en ro og trygghet i hverdagen som gjør at jeg kan vise meg fra min beste side, legger han til.

Fornøyd med starten

Sandefjord står med tre poeng etter å ha møtt Lillestrøm, Rosenborg og Vålerenga i de første rundene.

– Jeg synes laget har fått en god start prestasjonsmessig. Ikke så bra poengmessig. Vi spilte veldig bra kamp mot Lillestrøm, men var uheldig på slutten. Vi holdt Rosenborg i sjakk veldig lenge før vi fikk en mann utvist, sier Kastrati.

Mandag andre påskedag venter opprykkskollega Kristiansund på Komplett Arena.

– Det blir en tøff sesong, men vi viser med prestasjonene at det ikke bare-bare å møte Sandefjord. Vi skal ha samme inngang som vi har hatt i disse kampene. Vi skal ikke slippe oss ned mot Kristiansund. Det er et lag vi skal slå og det blir en viktig kamp, sier Kastrati.

Sandefjords Flamur Kastrati scoret to mål mot Vålerenga på Ullevaal stadion.
Ruud, Vidar / NTB scanpix