TRONDHEIM (adressa.no): Om tre dager er det «deadline day» i internasjonal fotball. Dagen da QPR-manager Harry Redknapp ruller ned vinduet i sportsbilen sin på vei ut av treningsfeltet og forteller i det vide og det brede om de syv-åtte overgangene han har «på gang». Og dagen supporterne stimer til ulike stadioner i håp om at en siste, halvdesperat storsignering skal dukke opp i deres klubb i siste time.

På RBK-brakka er det stille, med ett unntak: Stefan Strandberg.

Midtstopperen var tidlig i sommer tydelig på at han hadde ambisjoner om å komme seg utenlands, og som RBK bekreftet de også ville hjelpe med å selge. I en sak som endte i nærmest en farse, hvor RBK måtte beklage måten de hadde håndtert saken på i mediene, etter at Strandberg hadde meldt forfall til kampen.

Ingebrigtsen vil beholde ham

Tre dager før overgangsvinduet stenger forteller sportslig leder Erik Hoftun at han ikke har mottatt noe konkret bud på Strandberg, men at det finnes klubber som snuser på 24-åringen.

— Det har vært en viss interesse fra et par klubber, uten at det har vært helt konkret, sier han.

— Hvor stor anser du sjansen for å være at det kan tikke inn et bud i løpet av de nærmeste dagene?

— Jeg vil anslå det til å være «litt 50/50» til at noen hiver seg på nå.

RBK har hentet islendingen Holmar Örn Eyjolfsson i sommer, og derfor er det ingen sportslig krise om Strandberg selges – i en sesong hvor RBK kun har seriekamper igjen. Samtidig har stopperen vært god de siste ukene, og trener Kåre Ingebrigtsen er tydelig på at han vil at Strandberg skal bli værende. Også Strandberg selv har vært mer åpen for å forlenge perioden sin i klubben.

Hoftun virker rolig på «Strandberg-saken» rett før vinduet stenger?

— Ja, vi får nesten bare avvente og se, sier han.

Strandbergs rådgiver Jan Ludvigsen har følgende kommentar til situasjonen:

— Vi har mottatt henvendelser fra flere klubber i ulike ligaer. Stefan trives godt i RBK, og eventuelle nye muligheter må være riktige for spilleren.

Örlund tapt sak

Når det gjelder spillerne i troppen på utgående kontrakt, og som kan forhandle fritt med andre klubber, virker Daniel Örlund å være den eneste RBK har gitt opp å forsøke å forlenge med.

Mix, Ole Selnæs og Alexander Sørloth er alle ønsket med videre, og er i dialog med klubben om en forlengelse. Hoftun sier han var i kontakt med en agent angående Mix og amerikanske Colombus Crew for en stund tilbake, uten at det virket som mer enn sonderinger.

Og at det ellers stort sett har vært rolig.

— Örlund har vært tydelig selv på at han kan tenke seg noe annet, så da bruker vi ikke mer energi på det. De andre ønsker vi å ha med videre, og jobber aktivt for det. Men vi er jo ikke herre over dette, ettersom de fritt kan snakke med andre klubber, sier Hoftun.