Ryslett som er trener i TIL Yngres og Talberg som blant anner er hovedtrener for TUIL 2, er plukket ut blant 32 trenere som er tatt ut til UEFA A-lisenskurs 2017/18.

– Første samling vil være i Sarpsborg 18.-23.juni. Trenerne vil i mars 2018 være ferdige med utdanningsløpet og kunne titulere seg med UEFA A-lisens, den nest høyeste trenerutdanningen i Norge og Europa, skriver Norges fotballforbund på sin hjemmeside.

Trinn 3 av 4

UEFA A-lisenskurset gir kompetanse til å trene lag på toppfotballnivå og enkeltspillere på høyt spillerutviklingsnivå og er nest høyeste nivå på trenerutdanningen i Norge, kun under UEFA Pro lisens.

– UEFA A-lisensutdanningen er trinn 3 av 4 i NFFs trenerutdanningsstige. Primærmålgruppa er trenere i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå, sekundært trenere som i framtida kan tenkes å virke i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå, står det i beskrivelsen av utdanningen.

Avsluttes i mars

Utdanningen har oppstart i slutten av juni hvert år, i sammenheng med NFFs Talentleir i Porsgrunn. Denne samlingen har en varighet på mandag-lørdag.

– Samling 2 holdes vanligvis i slutten av september og har en varighet på seks dager. Sted varierer. Samling 3 avholdes i månedsskiftet februar/mars, og gjennomføres på Ullevaal Stadion, står det på hjemmesiden.

Det betyr at både TIL og TUIL foran neste sesong vil ha hver sin trener med UEFA A-lisens.

En UEFA-lisensiert trenerutdanning er gyldig over hele Europa. I Norge er man formelt kvalifisert til å være hovedtrener i Obosligaen og Toppserien, samt assistenttrener i Tippeligaen.