I fjor høst ble Fredrik Haugen (23) kåret til årets spiller i 1. divisjon. Etter litt frem og tilbake signerte han ny kontrakt med Brann før jul. I år har han vært mindre dominerende enn på sitt beste på nivå to, men likevel var det han som avgjorde mot Viking og Sogndal. Faktisk etter å ha kommet fra benken begge gangene.

Lars Arne Nilsen har vært ett år i jobben: — Han vekket Brann fra marerittet.

Les stort jubileumsintervju med treneren her.

— I likhet med laget har jeg startet ganske bra, synes jeg. Selv om det så klart er rom for forbedring, sier Fredrik Haugen.

Han er blitt dyrket som indreløper under Lars Arne Nilsen og føler det har gått fremover for ham i snart et år.

— Etter at jeg fikk den rollen, føler jeg at jeg har vært god offensivt og mye involvert. Formasjonen vår gjør at jeg av og til må være tålmodig og ikke alltid får vært like mye med i spillet, men jeg har kommet meg når det gjelder å score og legge opp til mål, sier Haugen.

Har du sett denne?

Står bak halvparten av målene

I tillegg til sine to scoringer, har han bidratt med tre målgivende pasninger. Det betyr at han har vært sist eller nest sist på ballen ved annethvert Brann-mål i år. Der laget har fått voldsom ros for sin defensive innsats, har Haugens kreativitet og scoringsbidrag gått litt under radaren.

Men nå snakker trener Lars Arne Nilsen varmt om Branns nummer 8. — Han er en av de kreative som kan gjøre det uforutsigbare. Han scorer mål og legger opp til mål - samtidig som han jobber godt defensivt. For det gjør han. Våren hans har vært bra, sier Nilsen.

- Har den vært like god som høsten hans i 1. divisjon?

— Ja, det synes jeg. Nivået er jo høyere, man må se litt på det også.

Haugen sier han burde scoret flere mål enn han har gjort.

— Men mulighetene kommer i løpet av kampene, og jeg føler i alle fall at jeg har det å avgjøre i meg, sier han.

Takker ryddegutten

Med Sivert Heltne Nilsen som defensiv ryddegutt på midtbanen, får Haugen frihet til å gjøre det han fikser best.

— Det blir lettere for meg med et rivjern som ham rundt meg. Han er viktig for meg og laget. Samtidig føler jeg at jeg ikke står tilbake for så mange i det defensive nå, sier Haugen.

Lars Arne Nilsen er fornøyd med ham, men har fortsatt utfordringer til Haugen. Treneren lever etter regelen om at alt kan bli bedre, det gjelder selvsagt også fyllingsdølens spill.

— Det som gjelder for ham fremover er å holde det oppe. Han må være like god på bortebane når vi sliter, prestere når laget ikke fungerer. I noen kamper har han jobbet livskiten av seg når vi sliter, men han må gjøre det hver gang. Det er et utviklingsmål for ham. Og han er blitt bedre på dette, han har definitivt tatt steg, sier Nilsen.

Flere fotballsaker: