Richt mener annonseringen av boikotten ikke burde kommet rett før Sveriges herrelandslag skal ut i en nervepirrende returkamp borte mot Italia i jakten på VM-spill.

– Det er respektløst av den som har startet det her. Jeg er opprørt, sier han til Expressen.

– Jeg vet ikke hvem som har startet det, men det kommer jo fra en av spillere på kvinnelandslaget. Det er ikke OK å gå ut med sånt noen dager før vår viktigste kamp.

Uenighet

Richt er administrativ leder for Sveriges herrelandslag. Forrige måned ble det kjent at han kommer til å gi seg etter 20 år i jobben. I Sverige har han tittelen «landslagssjef». Janne Andersson, som er det vi i Norge kaller landslagssjef, er på svensk «förbundskapten».

Det svenske kvinnelandslagets boikott av Fotbollsgalan skjer i protest mot at det ikke er oppnådd enighet om en ny landslagsavtale. Det var lagkaptein Caroline Seger som søndag uttalte seg om den varslede boikotten.

– Vi kommer ikke til å gå på Fotbollsgalan. Vi har ikke hatt en avtale hele året, og vi vil ha det, sa Seger til Fotbollskanalen.

Det svenske herrelandslaget under en av treningene før mandagens returkamp mot Italia.
Antonio Calanni / AP / NTB scanpix

VM-jakt

Fredag vant Sverige 1-0 i hjemmekampen mot Italia. Det betyr at svenskene er i førersetet i jakten på VM-billett før mandagens returoppgjør på San Siro i Milano. Sammenlagtvinneren er sikret plass i neste års sluttspill i Russland.

Richt håper ikke kvinnenes boikott har skapt uro for herrelandslaget i oppladningen til Italia-matchen.

– Men det holder at det påvirker meg.