Sandviken har ikke vært godt vant med scoringer i årets sesong. Mot bunnlaget Urædd rant målene inn.

De rødhvite startet scoringsballet da Karoline Bakke satte ballen i mål fra kloss hold. Deretter gikk det slag i slag for Øyvind Nordtveits kvinner.

— Det var en meget solid gjennomføring på alle måter. Det er sjelden vi ser en så overlegen kamp som mot Urædd. Og det var det fra start til mål, sier en fornøyd trener Øyvind Nordtvedt til BT.

Stjernescoring

Hjemmelaget dominerte førsteomgangen totalt, men ledet likevel "bare" 2–0 ved sidebytte. Åsne Takle Eide satt lagets andre scoring like før pause.

Etter pause fortsatte målshowet. Bare fire minutter ut i omgangen klarte hvittrøyene å doble ledelsen etter scoring fra Camilla Ervik og Marina Heggernes.

Den første scoringen etter pause var av det vakre slaget. Camilla Ervik dro seg gjennom Urædd, og slo til med høyrefoten. Selv med feil fot klarte Ervik å skape magi på Stemmemyren. Ballen gikk rett opp i krysset, og keeper hadde ikke sjans.

— Det var et stjernemål, helt fantastisk. Og det var perfekt timing på scoringen. Et virkelig fint mål, og et viktig mål, sier treneren.

- Vi tok Urædd på alvor

Prikken over i-en og 5–0 kom etter rundt timen spilt, da kaptein Ingrid Marie Spord fikk sin fortjente scoring. Oslo-laget hadde lite å gi, og oppgjøret endte dermed med en komfortabel 5–0 seier foran 112 tilskuere på Stemmemyren.

De fem scoringene var signert fem forskjellige spillere.

— Vi tok Urædd på alvor denne kampen. Selv om de er et bunnlag undervurderte vi de ikke og fulgte kampplanen vår til punkt og prikke. Når vi klarer det så er vi et bedre lag, og da vinner vi så komfortabelt, sier Nordtvedt.

Siste kamp på Stemmemyren

Dette var også siste kamp på Stemmemyren i år, ettersom oppgradering av anlegget gjør at Sandviken spiller kampene sine på Varden Amfi helt til neste sommer.

— Det var litt vemodig, men det er greit når vi vet at vi skal tilbake. Vi kommer tilbake til et flott stadion, og det blir veldig bra, sier Nordtvedt.

Tar ferie på syvende

Også i forrige oppgjør mot tabelljumboen ble det målkalas. 0–4 endte det motsatte oppgjøret.

Laget tar ferie på syvende plass i Toppserien – ett poeng bak byrival Arna-Bjørnar som har to kamper færre spilt.

— Det er veldig viktig. Nå ligger vi på syvende og kan se oppover i stede for nedover. Det er veldig kjekt, sier treneren.

- Hvor viktig er det å ta ferie der?

— Vi har veldig lyst å være der vi er nå. Vi har en målsetting om å bli topp syv, det er et soleklart mål. Vi har brent tre straffer i år, og har fortjent de poengene vi har fått. Så det er utrolig kjekt å gå inn i sommeren på denne måten.