BERGEN: — Totalt sett, jobber guttene hardt. De er disiplinerte i arbeidet sitt, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Start skulle ligge kompakt defensivt på Brann stadion. Planen gikk for så vidt greit, laget holdt lenge nullen, men offensivt hadde ikke sørlendingene mye å komme med. Fram til overtiden, hadde gjestene bare et skuddforsøk av Kristoffer Ajer på et frispark i første omgang som nesten ble farlig.

— Vi fikk en del overgangsmuligheter, men vi manglet kvalitet til å ta vare på de mulighetene, sier Pedersen.

Svake offensivt

Brann kunne fort ha ledet halvveis på eget naturgress. Fredrik Haugen hadde et skudd som gikk på innsiden av stolpen etter 21 minutter.

Etter pause tok vertene fortjent ledelsen da Steffen Lie Skålevik mottok ballen på innsiden av Starts 16-meter, og satte den elegant i hjørnet bak en sjanseløs Håkon Opdal.

Da hadde allerede Vadim Demidov hatt en dobbeltsjanse til å gi Brann 1-0. Først en heading som Ajer reddet på streken. Returen satte midtstopperen over fra kloss hold.

Først mot slutten så Start ut å våkne offensivt, og da fikk de muligheten til å stjele med seg ett poeng. Mathias Rasmussen hadde et skudd fra skrått hold som Brann-keeper Piotr Leciejewski reddet. Ajer fikk returen i beina, men også skuddet hans ble blokkert.

— Jeg har ingenting å utsette på hvordan guttene jobber og står på, men kvaliteten i det vi gjør begge veier er ikke god nok for øyeblikket, sier Pedersen.

Les Fædrelandsvennens børs:

— Viktig å kjenne på skuffelsen

- Det så litt planløst ut offensivt?

— Vi ønsket å bruke bredden, og komme inn i mellomrommet. Vi klarte det noen få ganger, men ikke ofte nok. At det er planløst, er det ikke. At vi ikke klarer å gjennomføre det, må vi bare øve på. Det kommer ikke av seg selv det heller, sier Pedersen.

- Hvordan er det å måtte løfte spillerne gang etter gang?

— For meg er det ikke noe problem. Selvfølgelig er vi alle skuffet over at vi ikke får med oss noe i dag. Selvfølgelig er vi skuffet over at vi ikke utnyttet noen av de overgangsmulighetene våre bedre i første omgang. Vi skulle ha stengt av kontringen som Brann scorer på, sier Pedersen, og fortsetter.

— Det er viktig å kjenne på skuffelsen, for du har ikke lyst å oppleve det igjen. Men det er bare én måte å gjøre det på; du må opp med hodet, og fram med brystkassa. Det er nye muligheter noen dager fram i tid. Da skal vi spille mot Rosenborg på Sparebanken Sør Arena. Hvis ikke vi reiser oss, blir vi liggende. Så enkelt er det, sier Pedersen.

- Tett og jevn kamp

Kaptein Rolf Daniel Vikstøl oppsummerer kampen mot Brann på følgende måte;

— Det er en tett og jevn kamp, der det er mye fighting. Brann scorer på sin sjanse, og vi greier ikke å score på slutten. Selvfølgelig er vi skuffet over å ikke klare å vinne.

— Dere er ikke heldige som har muligheten til å ta ett poeng på slutten?

— Etter at Brann scoret, la de seg veldig lavt. De lot oss styre kampen, og vi hadde troen på at vi skulle klare å skape en sjanse og score et mål. Da klarte vi, og den er ekstrem stor. Det er surt at vi ikke klarte å score på den sjansen, sier Vikstøl.

Han ser at imidlertid at det er mye å gå på offensivt for Start.

— Vi skapte vel ikke en ordentlig stor sjanse før helt mot slutten. I dag skulle vi ligge lavt og kompakt, og hindre Brann i å skape sjanser. Vi visste at vi kom til å få en stor sjanse, og det gjorde vi. Litt uflaks og litt udyktighet gjorde at vi ikke klarte å sette den ballen i mål, men alt i alt var det fortjent at Brann vinner, sier Vikstøl.

- Nytter ikke å legge seg ned

Vikstøl har vært med på hele rekken på Start-kamper uten seier. Den teller 23 kamper etter tapet mot Brann.

- Hvordan påvirker det deg?

— Selvfølgelig er det tøft når man ikke har vunnet på mange kamper, men det nytter ikke å legge seg ned. Vi må bare stå på, og så vet vi at seieren snart kommer. Jobber vi som i dag for hverandre, så kommer snart seieren, tror jeg, sier Vikstøl.