Brann-Rosenborg 1-1

3. minutt: Utskjelt og omdiskutert. Det er to ord som kan oppsummere Jakob Orlovs sesong i Brann. For kamp etter kamp, uke etter uke, har det blitt satt spørsmålstegn med kvalitetene til svensken. Likevel har Brann-trener Lars Arne Nilsen stått last og brast bak spissen på grunn av arbeidsinnsatsen hans. Og de nesten 17.000 tilskuerne som hadde tatt turen til toppkampen måtte ikke vente lenge før å få valuta for kronestykkene. Etter bare tre minutter fikk Ruben Kristiansen massevis av rom på Rosenborgs høyreside. Deretter fant han frem hovmesteren i seg, da han la inn mot den omdiskuterte spissen på bakerste stolpe. Hodestøtet var ikke hardt, men det var mer enn nok til å overliste Adam Larsen Kwarasey. Et herlig utgangspunkt for Nilsen og co.

52. minutt: Kombinasjonen av 17.000 bergensere på tribunen og klassikeren Brann – Rosenborg slo ut i full blomst like etter pause. Det skulle ikke mer til enn en diskutabel situasjon før villdyret i publikum våknet. Temperaturen steg raskt og lå på grensen til å sprenge termometeret. Hver gang en av Rosenborg-spillerne gikk i bakken brøt det ut full pipekonsert, samtidig ble det full jubel for hver taklingen Brann-spillerne fikk satt inn. Lars Arne Nilsen på trenerbenken ga tydelig tegn til Store Stå om å holde stemningen gående, samtidig som spillerne fikk et nytt gir av den varme støtten. Kristoffer Barmen var en av flere Brann-spillere som ble litt for ivrig ifølge dommeren, noe som betyr at han må stå over neste kamp.

66. minutt: Torgeir Børven er allerede et kjent navn i Bergen, men vi var kanskje mer nysgjerrig på hva Gilli Rolantsson kunne bidra med. Den færøyske spilleren fikk lov til å starte bare fire dager etter han ankom Bergen – og det til tross for at det ikke var hvem som helst som gjestet Stadion. Men «Gilli» viste med en gang at han har noe å gjøre i eliteserien. Et enormt tempo, god arbeidskapasitet og prov på god teknikk kommer man langt med, og det var utvilsomt et hyggelig bekjentskap med 24-åringen. Dessverre måtte han bytte med Huseklepp etter å ha fått et par baller for mye i «planeten». Børven varmet opp igjennom store deler av kampen, men Spissen fra Øystese fikk ikke muligheten til å vise seg frem for sitt nye hjemmepublikum helt enda.

69. minutt: Erik Huseklepp måtte igjen starte en Brann-kamp på benken, men etter 66 minutter fikk Brann-legenden beskjed om å gjøre seg klar. Rosenborg presset høyt, og det var ikke til stor hjelp at Huseklepp kom inn. bare minutter etter at han kom inn klarte ikke Brann lenger å holde unna. Mike Lindemann Jensen fikk slått ballen inn foran målet til Piotr Leciejewski, der var Elbasan Rashani høyest og fikk headet ballen ned til Christian Gytkjær som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål bak Brann-keeperen. Den danske spissen kom inn fra benken og viste hvorfor han er toppscorer i eliteserien. Stemningen som preget starten på den andre omgangen sank flere hakk etter at Rosenborg utliknet. De kom til flere muligheter, men en mesterlig Leciejewski holdt Brann inne i kampen.