Lars Arne Nilsen sier han alltid har vært begeistret for Fredrik Haugen. Men da han overtok som Brann-trener etter Rikard Norling sent i mai, merket han seg at ikke alt var som det skulle med midtbanespilleren.

— Først og fremst følte jeg han var sliten da jeg kom til Brann. Han har hatt mye ansvar på seg og sprang rundt som en villmann på midten, med enorme rom å dekke. Han har ikke fått gjort det han er god til, å få ballen og spille. Da jeg kom til klubben, oppfattet jeg ham som sliten. Derfor tok jeg ham ut av laget litt. Nå har han fått energien tilbake.

Haugen gir treneren rett:

— Ja, det kan han ha rett i. Jeg vil gi all honnør til Lars Arne for hvordan han har jobbet, han har fått meg til å ta det defensive og gitt meg lov til å være kreativ.

VIDEO: HER FÅR HAUGEN DRØMMETREFF:

— Mye mål

Haugen var en barnestjerne i Løv-ham og herjet i 1. divisjon som 17-åring. Han har spilt mye også i Brann, men utviklingen har bremset opp. I de seneste Brann-kampene har han vært dominant. Nilsen tror Haugen kan fortsette med det.

— Han passer i den måten vi spiller på. Nå kan han være kreativ i mellomrommet, kan score mål eller træ andre gjennom med stikkpasninger. Han kan score mye mål hvis han fortsetter i denne rollen.

"Mellomrommet" er betegnelsen på området mellom motstanderlagets midtbane og forsvar. Nilsen har altså gitt Haugen større ansvar i angrepsspillet, og noe mindre ansvar bakover på banen. Men: Han har også advart Haugen:

— Jeg har utfordret ham på det at alle treninger skal være gode.

- Har han hatt litt å gå på der?

— Det er vanskelig å si, men disse tingene er viktige.

Haugens kontrakt med Brann utløper neste sommer. Denne sommeren ville Aalesund kjøpe ham, men overgangen ble det ikke noe av. Nilsen vil ikke ut med hvor han står rundt en forlengelse av midtbanemannens avtale.

- Hva tenker du rundt det at kontrakten hans går ut om ikke så lenge?

— Det gjør min også, så det må du snakke med andre om, svarer treneren raskt.

— Får finne ut hvor de står

Haugen vil heller ikke være konkret på om han definitivt ønsker å fortsette i klubben. Brann har ennå ikke signalisert interesse for en forlengelse, og Haugen kan til nyttår forhandle med andre klubber uten at Brann behøver å bli informert.

— Jeg er i Brann og tenker på det, så får Brann finne ut hvor de står og jeg finne ut hvor jeg står etter sesongen.

Han understreker at mer konkrete og håndterbare oppgaver på midtbanen har gjort ham godt

Jeg har funnet meg bra til rette i rollen, hvor jeg får spilt på det jeg er god på. Under Rikard var det en del misforståelser hos publikum. Det var ikke det at vi ikke løp mye eller ville nok. Det var mer at det var så store rom å dekke at man ikke kom opp i situasjonene. Da var jeg også sliten de gangene jeg hadde ballen.

— Treneren sier han har utfordret deg på å yte ditt beste på hver trening?

— Jeg prøver jo på det, det har jeg alltid gjort. Men han har veldig fokus på det, da blir det gjerne til at man gir litt ekstra på hver trening.