– Jeg har sansen for dem som bevarer fatningen og leverer informasjonen saklig og behersket. Som speakeren på Anfield. Om Steven Gerrard scorer med en kanon i krysset fra 40 meter, er han like nedpå og sier det som sies skal med whiskyrøsten sin.

Arne Tvedt er Liverpool-supporter, men selvsagt Brann-tilhenger også. Ekte bergenser med bosted i sentrum og oppvekst på Nesttun. Han overtar etter sin kollega fra Radio1, Erik Hanøy, og ting tyder på at nettopp den kommende bt.no-kommentatoren har hatt et ord med i laget i utvelgelsen av sin etterfølger.

Selv klarer ikke Arne Tvedt helt å rekapitulere hvordan det hadde seg at han fikk jobben, bortsett fra at han ble oppringt fredag 13. februar.

– Min lykkedag, sier Arne Tvedt, som umiddelbart ble nysgjerrig på jobben.

– Jeg har jo vært mange ganger på Stadion, men jeg har aldri egentlig fulgt med på hva speakeren gjør. Terje Bøe hadde sin stil, Erik Hanøy sin. Jeg har ikke tenkt å kopiere noen av dem, men skal forsøke å være meg selv. Jeg har en idé om hvordan jeg skal oppføre meg, men man vet jo aldri når man møtes av brølet og fanges av stemningen, erkjenner Tvedt.

Han har 16 år bak seg som frilans utegående reporter i Radio1. Den virksomheten kommer han til å trappe ned, men arbeidet på indre bane på Stadion blir likevel en bijobb for Arne Tvedt.

En slags ilddåp får han når det i morgen arrangeres kick-off for sponsorene på Stadion. Den begivenheten blir det Tvedts jobb å binde sammen.

22. mars, når Brann møter Stabæk på Stadion, debuterer han i heksegryten med 17.000 tilskuere ringside. Også speakeren får litt kneskjelv ved tanken.

– Men mest av alt gleder jeg meg, forsikrer Arne Tvedt.